Umaški HNS od grada traži novo prometno rješenje

Semafor ima i senzor za zaustavljanje nesavjesnih vozača, ali tek kad prijeđu brzinu od 80 km/h
Semafor ima i senzor za zaustavljanje nesavjesnih vozača, ali tek kad prijeđu brzinu od 80 km/h

Potaknuti učestalim prometnim nesrećama koje se događaju otkako je postavljen semafor na ulazu u naselje Finida, umaška se podružnica HNS-a odlučila obratiti javnosti. "Nitko ne zna prave razloge zbog čega gradskoj vlasti odgovara ovakvo rješenje - postavljeni semafor. Ako su razlog autoškole koje bi inače mogle staviti ključ u bravu, s obzirom da na području grada Umaga više nema niti jednog jedinog semafora, takav razlog
možemo razumjeti, ali ga ne prihvaćamo", kažu iz umaškog HNS-a.
Smatraju da treba pomoći autoškolama i nikako ne dopustiti da ih zatvore, ali dodaju da bi semafor trebalo postaviti negdje drugdje.
- Građani Umaga, gradske vlasti i MUP znaju da se državnom cestom D300 redovito postižu brzine iznad propisanih 60 kilometara na sat.
Apsurd je da se semafor, koji ima i senzor za zaustavljanje nesavjesnih vozača, aktivira tek pri brzini od 80 i više kilometara na sat. Pitamo se zbog čega, ukoliko je dopuštena brzina na tom dijelu 60 kilometara na sat?, pitaju se HNS-ovci.

Iako je u pitanju državna cesta, smatraju da to ne umanjuje nadležnost gradskih institucija u okviru predlaganja i pronalaženja idejnih i zajedničkih rješenja s upraviteljem te po potrebi i financiranja ili sufinanciranja po uzoru na prijašnje suradnje i zajednička ulaganja na državnoj cesti D75. Kako je usvojen rebalans gradskog proračuna koji iznosi gotovo 200 milijuna kuna, umaški HNS-ovci smatraju da ulaganje u hitne izmjene regulacije prometa na ulazu u naselje Finida ne bi trebalo predstavljati nikakav financijski problem za Grad. Šalju apel umaškom gradonačelniku Bassaneseu da se pronađe alternativno rješenje koje u ovom slučaju može biti, kažu, samo rotor. (T. GRGIĆ)






 


Podijeli: Facebook Twiter