Umag: Volonter godine je Benjamin Osmančević

Gradonačelnik Umaga dodjeljuje priznanje Benjaminu Osmančeviću (M. DAMJAN)
Gradonačelnik Umaga dodjeljuje priznanje Benjaminu Osmančeviću (M. DAMJAN)

Osamnaestogodišnji učenik ekonomskog smjera srednje škole Vladimir Gortan u Bujama proglašen je volonterom godine u Gradskoj vijećnici u Umagu. Kandidirali su ga njegovi kolege iz umaškog Crvenog križa.

"Obilježio je cijelu godinu, postavio se kao lider, radio kao mentor drugima za pružanje prve pomoći i odradio 460 sati u posljednjih dvanaest mjeseci", rekla nam je njegova "šefica" i ravnateljica Crvenog križa Vesna Kovačević.

Benjamin je ujedno i najmlađi nositelj međunarodne licence za izvanbolničko liječenje u cijeloj Hrvatskoj što je najviše priznanje koje ljudi izvan medicinske struke mogu dobiti.

- Volontiram kao instruktor i mentor mlađih ekipa iz osnovne i srednje škole i bavim se socijalnim programima. Priznanje koje sam dobio znači mi da moj trud nije uzaludan. Volim pomagati ljudima i najljepše mi je vidjeti njihov osmijeh, to je najveća nagrada za jednog volontera, rekao je Benjamin.

Brojni sati koje je proveo u Crvenom križu usmjerili su ga da za nastavak studija odabere medicinu ili radiologiju.

Benjamin je ujedno bio jedini volonter koji je dobio priznanje. Samo su se dvije organizacije, Veterinarska stanica u Bujama i Crveni križ u Umagu odazvale pozivu Grada Umaga i istaknule svoje kandidate za dodjelu priznanja za Međunarodni dan volontera.

Događanje je započelo i završilo filmom i citatima Majke Tereze, a svečanost je upotpunila novoosnovana umaška vokalna skupina koja je priredila veselu završnicu uz pjesme na engleskom, španjolskom i portugalskom jeziku. (M. DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter