Umag više ne želi Kangera Beach Festival

Kanegra Beach Festival
Kanegra Beach Festival

"Kanegra Beach Festival na području Grada Umaga više se neće dešavati", poručio je s govornice na posljednjem Gradskom vijeću umaški dogradonačelnik Mauro Jurman odgovarajući na pitanje i kritike nezavisnog vijećnika Veljka Ivančića o održavanju ovog festivala elektronske glazbe početkom kolovoza i toga treba li on uopće Umagu.

Gradski komunalci očistili smeće

Kako je rekao Ivančić, festival je se održavao na plaži Sveti Pelegrin kraj Umaga, tri dana bez prestanka, a ono što su partijaneri ostavili iza sebe su hrpe smeća koje su komunalci očistili tek u srijedu iako je festival završio u nedjelju. Rekao je kako je to slika koja sigurno ne priliči turističkom Umagu, te dodao da se pored svega taj vikend turistima naplaćivao ulaz u kamp 30 kuna, da bi kad su došli do plaže naišli na hrpe smeća. Također je istaknuo naplatu pića festivalu gdje su se izdavali računi na kojima je navodno pisalo da nisu u sustavu PDV-a, što je kako je rekao katastrofa za Umag i državu da ne naplaćuje porez od pića.

Organizatori Kanegra Baech Festivala bili su u Gradu dogovoriti organizaciju i preuzeli su neke obaveze, između ostalog da očiste i vrate u prvobitno stanje plažu, rekao je Jurman i nastavio: Ja sam dan nakon festivala bio tamo i sve što ste rekli je istina, to je zaista bilo previše. Kontaktirali smo gospodina zaduženog za organizaciju u nedjelju i ponedjeljak i nije se javljao na telefon, dan kasnije je padala kiša tako da su tek u srijedu naši komunalci očistili plažu.

Želimo kvalitetan program

- Interes Grada Umaga je da se profilira kao destinacija koja će imati zabavu, ako se nudi kvalitetan program kako je u ovom slučaju bilo navedeno ali samo na papiru. Da li su svi DJ-evi nastupili ne znam, ali mogu reći da se Kangera Beach Festival u Umagu više neće održavati, zaključio je Jurman. 

Ovaj je festival pokrenut prije pet godina u Kanegri na području Grada Buja i zadnje se tri godine "preselio" na umaško područje. Organizator je TNG Productions na čelu s Matijom Marićem, koji je nakon završetka festivala za naš list istaknuo kako je ovogodišnje izdanje bilo najbolje do sada, na kojem su u tri dana okupili četiri tisuće posjetitelja, te su dobili sve pohvale i stvorili kako je rekao, obitelj obožavatelja, dok stanje u kojem su plažu ostavili nije komentirao. (Vedrana HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter