Umag: Vandali uništili ogradu u parku Humagum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Facebook stranici Grada Umaga su osvanule fotografije uništavanja imovine građana u gradskom parku Humagum, a koje je snimila nadzorna kamera.

Nadležne su institucije, doznajemo, dobile kompletan snimak, stoga iz Grada očekuju da će u kratkom roku biti poduzete odgovarajuće mjere.

Podsjetimo se, dana 22. prosinca prošle godine je u parku postavljen novi znanstveno-edukativni interaktivni eksponat, glazbena ograda s ciljem općeg obrazovanja svih građana, koji je ovim vandalskim činom uništen.

- Grad Umag posljednjih godina ulaže jako puno energije, resursa i sredstava za osiguranje uvjeta za zadovoljenje svih potreba svojih građana i poboljšanje uvjeta življenja u zajednici. Jedan od strateških ciljeva Grada Umaga bio je upravo i uređenje novog gradskog parka Humagum, kojim smo Umagu dali nove sadržaje za sve generacije, od streeet workout parka do novog dječjeg igrališta, pametnih klupa za internet i bežično punjenje mobitela i laptopa, hortikulture, znanstveno edukativnih eksponata i slično. Radove smo financirali sredstvima svih građana ovoga grada i ne možemo ostati ravnodušni na događanja koja su uslijedila nakon završetka radova. Iako smo do sada uništavanje i devastiranje imovine Grada pokušali spriječiti na diskretan način, postavljanjem obavijesti i zamolbi, nismo uspjeli u svojim namjerama, kaže pročelnik UO za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.

Javna objava snimki s nadzornih kamera je, kaže, čin kojim se želi upozoriti počinitelje da takvo ponašanje neće biti tolerirano. Nadaju se i da će spomenuta objava pomoći kako bi se u budućnosti spriječili takvi ili slični incidenti.

-Također želimo osvijestiti naše sugrađane da svi zajedno moramo dati doprinos očuvanju zajedničke imovine. Reakcije građana koje su uslijedile nakon objave fotografija ohrabruju nas i govore da smo na dobrom putu. Ovim putem obavještavamo građane kako su nadzorne kamere postavljene na javnim mjestima upravo radi njihove sigurnosti i sigurnosti imovine grada Umaga, odnosno naše zajednice. (Tea GRGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter