Umag: Primanje povodom jubileja tvrtke Hempel

Prijem Grada Umaga za čelne ljude Hempela (A. D.)
Prijem Grada Umaga za čelne ljude Hempela (A. D.)

- Tvrtka Hempel Umag odgojila je, školovala i othranila stotine obitelji na području Grada Umaga i mi kao predstavnici vlasti vam na tome zahvaljujemo jer znamo to cijeniti, kazao je umaški gradonačelnik Vili Bassanese na dodjeli priznanja povodom obilježavanja 60. obljetnice početka proizvodnje boja u Umagu.

Na prijemu u gradskoj vijećnici Bassanese se prisjetio nastanka i razvoja ovog za Umaštinu važnog gospodarskog čimbenika, te naglasio da je danas tu riječ o sinergiji tradicije, znanja i tehnologije u proizvodnji boja, uz inovativnost i brend koji ovu tvrtku čini uspješnom. Istaknuo je zasluge dugogodišnjeg direktora umaške tvrtke Marijana Kovačića, sadašnjeg Nerija Pericha, kao i svih onih djelatnika koji su u proteklih 60 godina dali sebe za razvoj tog trgovačkog društva.

- Tvornica u Umagu sigurno nije najljepša tvornica Hempela, ali sam siguran da je Umag najljepši grad u kojem imate tvornicu, stoga bih iskoristio priliku da jednog dana preselimo tvornicu, u koju je grad Umag dao svoj doprinos, da tvornica bude na drugoj lokaciji, ali uvijek u Umagu! - rekao je Bassanese.

- Umag je jedan od najljepših gradova na svijetu, slažem se s vama, kazao je Pierre-Yves Jullien predsjednik grupacije Hempel, koja broji čak 5.500 zaposlenih u cijelom svijetu, a iduće godine slavi stotinu godina postojanja. Poručio je da je ponosan na suradnju kompanije s vlastima i zajednicom.

- Kao društveno odgovorna tvrtka nije im cilj uzeti novac i pobjeći, kaže, već daljnje investiranje te potporama obrazovanju odužiti se društvu u kojem posluju. Tako su umaškim OŠ Marije i Line te TOŠ «Galileo Gallilei» donirali po 50 tisuća kuna koje će upotrijebiti za opremanje školskog kemijsko-fizičkog laboratorija, odnosno za edukacijsku opremu. Posebno je pohvalio umašku tvornicu za koju je kazao da se u teškim trenucima nije predala već je nastavila raditi snažnije što bi trebao biti primjer cijeloj grupaciji.

Za kraj je Jullienu Bassanese darovao prvu monografiju Umaga prevedenu na engleski i njemački jezik. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter