Umag: Poništen natječaj za gradnju POS stanova


Sunita Prodan Benolić (IDS) u proteklom aktualnom satu Gradskog vijeća Umag zanimala se kako napreduje natječaj za gradnju POS stanova, na što joj je odgovoreno da je poništen, jer se javila samo jedna građevinska tvrtka s ponudom koja je bila značajno viša od predviđene. Prodan Benolić je zatražila da se dovrše započeti (HEP-ovi) radovi na prometnici prema Punti, na što joj je pročelnik Buršić odgovorio da asfaltiranje upravo slijedi.

Nedavno popravljeni sat u Garibaldijevoj ulici nanovo je pokvaren, upozorila je Slavica Renko (SDP) na posljednjem aktualnom satu umaškog Gradskog vijeća te zatražila da se pločnici u središtu grada održavaju čistima. Zanimalo ju je kada će se popraviti dizalo u umaškom Domu zdravlja, na što je dobila odgovor da ta ustanova nije u nadležnosti Grada, ali će se urgirati da se lift popravi.

Predsjednik Gradskog vijeća Milan Vukšić (Zeleni) se požalio da je prometni stupić, koji priječi ulazak vozila na Trg slobode, često trajno spušten, posebice poslijepodne kada ne rade prometni redari, premda se radi o pješačkoj zoni.

- Promijenili smo daljinski mehanizam za spuštanje stupića, ali netko ponovo pronalazi načina za njegovo spuštanje, kazao je nemoćno gradski komunalni pročelnik Valdi Buršić. Vukšić je zatražio da se sa spomeničke baštine u starogradskoj jezgri uklone svjetleće poslovne reklame i urede pročelja, na što je Buršić kazao da pripremaju odluku o sufinanciranju obnove zgrada u jezgri, čime bi se uklonila oba problema.(A. DAGOSTIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU



Dario Makovac (IDS) je gradonačelnika Vilija Bassanesea, spomenuvši gradsku komunalnu tvrtku Komunela, upitao tko je prije dva mjeseca naložio da se iz parka u Volpariji (pokraj Savudrije) bagerom iščupaju dvije stare masline i kasnije posade na gradske kružne tokove, te nije li bilo jednostavnije da su se kupile dvije mladice maslina.

Gradonačelnik mu je odgovorio da će dobiti pismeni odgovor, dok je na Makovčevo pitanje o održavanju ribarskog sajma Crofisha u rujnu odgovorio da EU više ne tolerira izravno javno sufinanciranje takvih strukovnih manifestacija.

Blaž Vidović (HDZ) nezadovoljan je dobivenim popisom korisnika gradskih stanova u kojem se navode samo prezimena, a ne i imena korisnika. Gradonačelnik Bassanese je istakao da do pred šest godina nije ni postojao popis gradske imovine, pa tako ni stanova, a da se danas mogu dobiti sve informacije, ako nisu u suprotnosti s zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Veljko Ivančić (nezavisni) se zanimao kakav je status zabavnog centra u sklopu turističkog naselja Katoro, na što mu je gradonačelnik kazao da bi to pitanje trebao uputiti koncesionaru. Ivančić je inzistirao da se u tom centru zabavni programi provode do 6 sati ujutro, premda gradska odluka dopušta da zabava potraje do 2 ujutro, na što mu je Bassanese kazao da inspekciju provode službe ministarstva, a ne Grada, na što je Ivančić poručio "jeste li ih zvali ikad?". (Anđelo DAGOSTIN)
 


Podijeli: Facebook Twiter