Umag: Otvorena obnovljena ulica Dante Alighieri

(T. GRGIĆ)
(T. GRGIĆ)

U četvrtak ujutro ponovno je puštena u promet ulica Dante Alighieri, jedna od najznačajnijih i najstarijih umaških ulica. Krajem 2015. godine, Grad Umag i 6. maj d.o.o. pokrenuli su projekt rekonstrukcije Trga Marije i Line i ulice Dante Alighieri, vrijedan više od pet milijuna kuna.

Projekt je obuhvatio kompletnu infrastrukturu, kanalizaciju koja na tom području nije postojala, oborinsku odvodnju i obnovu vodovodnih cijevi. U sklopu ekološki održivog projekta; Umag smart city - green city 2010.-2020. doveden je plin, postavljena ekološka LED javna rasvjeta i omogućilo se spuštanje niskonaponske mreže s fasada u zemlju. Na Trgu Marije i Line započela je obnova buduće gradske boutique galerije, a u ulici Dante Alighieri se nastavilo s uređenjem pločnika, parkirališta, te popločavanjem istarskim kamenom.

- Radi se o projektu od iznimne važnosti za sve građane grada Umaga, koji se dešava jednom u 50 godina, i koji uvjetuje i potvrđuje urbanistički rast grada te predstavlja ulaganje u svrhu gospodarskog i turističkog razvoja Umaga kao jednog od tri najrazvijenija grada u Istri, rekao je umaški gradonačelnik Vili Bassanese. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter