Uljanik gradi luksuznu jahtu za istraživačke ekspedicije

Brod će se koristiti i za putovanja na sjeverni i južni pol
Brod će se koristiti i za putovanja na sjeverni i južni pol

Brodogradilište Uljanik gradit će super modernu luksuznu jahtu za kompaniju Scenic koja će se koristiti za istraživačke turističke ekspedicije. Luksuzni brod koji može primiti 228 putnika, nalik je na jahtu od milijardu dolara, a kako doznajemo, ovo je po prvi put da se ovako luksuzan brod gradi u Hrvatskoj. Informacija o ekspedicijskoj jahti koja će se graditi u pulskom brodogradilištu objavljena je na internet stranicama CruiseMapper.

Isporuka za dvije i pol godine

Uljanik će jahtu izgraditi za australsku kompaniju Scienic koja se specijalizirala za luksuzna krstarenja, i to ponajviše ona na rijekama. Ovaj nevjerojatan brod, nalik na one iz hollywodskih filmova, imat će platformu za helikoptere, podmornicu za sedam osoba, kazalište sa 240 sjedala, grijače bazene s pomičnim krovovima, teretanu, welness, vanjske i unutarnje jacuzzije, šest restorana i nekoliko barova, a bit će opremljen i gumenim čamcima i kajacima.

Tu su još i dvorane za jogu i pilates, stotinjak moderno opremljenih apartmana veličine od 32 do 344 kvadratna metra ali i Penthouse od 233 kvadrata. Nije naodmet spomenuti da će svaki apartman na raspolaganju imati i svog batlera. Uljanik bi brod trebao isporučiti do 2018. godine, a kako doznajemo, gradnja još nije počela, te se trenutno radi na projektnoj dokumentaciji. Dodajmo kako je unutrašnjost broda dizajnirala i osmislila Karen Moroney, inače supruga vlasnika kompanije Glena Moroneya.

Od Istanbula prema Veneciji

Brod će se koristiti i za putovanja na sjeverni i južni pol, a tijekom polarnih ekspedicija, broj putnika biti će ograničen na njih 200. Svoje prvo putovanje ova ekskluzivna jahta, koja nosi naziv "Scenic Eclipse" trebala bi započeti krajem kolovoza 2018. godine, a prvo će zaploviti od Istanbula prema Veneciji. Tada plovi prema Kanadi, Islandu i Artiku, a u planu je i prelazak Atlantika, putovanje na Karibe, Kuba, čileanski fjordovi, Antartika… (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter