Udruzi slijepih Istre darovano 60 tisuća kuna

Humanitarni koncert u sportskoj dvorani Pazinskog kolegija
Humanitarni koncert u sportskoj dvorani Pazinskog kolegija

U sportskoj dvorani Pazinskog kolegija održan je humanitarni koncert "Istra nadbiskupu Josipu Pavlišiću" upriličen u povodu 100. obljetnice njegova rođenja u Srbljanima u župi Stari Pazin. Sav prihod prikupljen od prodaje ulaznica, donacija posjetitelja i Biskupije Porečke i pulske u iznosi od 60 tisuća kuna darovan je Udruzi slijepih Istarske županije, a predan je njenom predsjedniku Zlatku Kuftiću.

Od početka godine Biskupija Porečka i pulska Udruzi slijepih Istarske županije je uz ovo darivala još 50 tisuća kuna za pomoć u njenom radu. Koncert posvećen biskupu Pavlišiću koji je živio i aktivno sudjelovao u društvenim zbivanjima turbulentnog 20. stoljeća, započeo je hrvatskom himnom "Lijepa naša" i istarskom svečanom pjesmom "Krasna zemljo Istro mila" u izvedbi združenih crkvenih zborova iz Umaga, Trviža i Starog Pazina. Nakon pozdravnih riječi Paole Baričević iz Udruge slijepih i vlč. Željka Zeca ravnatelja istarskog Caritasa program su nastavili mladi iz glazbene radionice Udruge Vocalistra pod vodstvom Marice Ursić.

Oni su izveli pjesme "Mi želimo uzdić Isusa" i "Da sam ja netko", a potom je slijedila pjesma "Open the eyes" u izvedbi Vokalne skupina Rožice Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i Zbora Pazinskog kolegija uz instrumentalnu pratnju Ivana Lucha, Darena Gnjatovića, Josipa Goloba i Petra Goloba, a kao i Vocalistru vodila ih je Marica Ursić. KUD Savičenta predstavio se "Balunom" i "Balom de kušin", a Serđo Valić otpjevao je "Zakantaj Istro", "Kome sam se zamjerio ja" i "Kad ti jave".

Pulska klapa Brnistra otpjevala je "Da bi udrile sve fortune" i "Zdravo budi mladi kralju", Nikolina Kuhat izvela je "Iznad oblaka", labinski kvartet Istria nastavio je s "Ružo moja crvena", "Samo anđeli znaju" i "Ne diraj moju ljubav", a Gianluca Draguzet s pjesmom "Zavoli me". Pazinska grupa Naftalin nastavila je pjesmama "Noćas", "Zar ne znaš" i "Bijeli Božić". Mlada pazinska glazbena nada Mirta Krsnik otpjevala je "On my own", a nakon nje pulska je Nešpula otpjevala "Naranču" i "Božićni miksić". Nakon što su združeni crkveni zborovi iz Umaga, Trviža i Starog Pazina izveli "La Vergine degli Angeli" i "Svečan glas", svi su izvođači na kraju zapjevali "Zdravo Djevo". (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter