Udruga cerebralne paralize IŽ-a preselila u novi prostor

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Udruga cerebralne paralize Istarske županije (UCPIŽ) danas je u prizemlju Rojca, u prisustvu članova i brojnih gostiju, svečano otvorila novouređene prostorije od stotinu kvadrata. Predsjednica Udruge Lorena Lazarić Stefanović kazala je da je od lanjskog rujna, kada im je ovaj gradski prostor dodijeljen, uložen velik trud u renoviranje, u čemu su im pomogli brojni sponzori i volonteri, kojima su jučer podijeljene i zahvalnice.  Prostorije će dijeliti s Udrugom Bokelja, a služit će im za brojne aktivnosti i programe.

-O ovom sanjamo već 12 godina. Počeli smo u prostoru od 30-ak kvadrata koji se nalazi pored ovog. Zahvaljujem se klincima koji su željeli sve više aktivnosti, ali i voditeljima, volonterima i svima vama na savjetima, energiji, dobroj volji i financijskoj pomoći, izjavila je Lazarić Stefanović.

Zahvale svima onima koji su doprinijeli uređenju uputio je i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 Udruga je,  podsjeća njena predsjednica, došla do novog prostora zamijenivši se s Udrugom udomitelja Istarske županije.

-U našoj je udruzi 60 članova, djelovali smo u skučenom prostoru, pa  je Udruga udomitelja Istarske županije predložila zamjenu. Grad nam je dodijelio prostor lanjskog rujna, nakon čega smo ga počeli  uređivati. Uspjeli smo zahvaljujući sponzorima i krećemo s našim aktivnostima, rekla je Lazarić Stefanović.  Grad je ovoj udruzi usmjerio i 30.000 kuna prihoda od božićnog koncerta, čime su kupljeni klima uređaji. 

Mirjana Bartolić, predsjednica Udruge udomitelja IŽ-a, kazala je da su „uz pomoć dobrih ljudi napravili koliko su mogli“.

-Broj udomitelja je opadao, a time i broj djece, pa su se naše aktivnosti smanjile, kazala je Bartolić. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter