U velikoj tavi isfrigano 1.500 jaja i šparuge

Sa šparugama je umućeno 1.500 jaja
Sa šparugama je umućeno 1.500 jaja

Fritaja sa šparugama od 1.500 jaja pripremljena je u subotu prijepodne na pulskoj gradskoj tržnici u sklopu manifestacije "Proljeće na markatu". Glavnom kulinarskom majstoru Budimiru Žižoviću i timu Rock Caffea ovog su se puta kao kuharski pomoćnici nad velikom tavom pridružili i pulski gradonačelnik Boris Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek te direktor Tržnice Pula Renato Perc. U uskršnjoj su fritaji uživali brojni Puljani, ali i inozemni gosti koji su od subote, zahvaljujući blagdanima i sve toplijem vremenu, sve prisutniji u gradu. Posjetitelji markata mogli su uživati i u degustiranju i kupovini autohtonih proizvoda izlagača manifestacije "Mirisi i okusi markata", pa je prigodnu prodaju pinci imala pulska Brionka, a Slovensko kulturno društvo Istra predstavilo je njihove uskršnje običaje. Rukotvorine svojih štićenika, na temu Uskrsa, predstavili su i članovi Crvenog križa Pula. Za vesele glazbene note pobrinuli su se članovi benda In Vino Veritas. Manifestacija "Proljeće na markatu" nastavlja se i idućeg tjedna. U tom periodu na tržnici bit će postavljeno šest kućica koje će svakoga dana nuditi drugačiju ugostiteljsku ponudu. Sudjeluje 12 ugostitelja, od kojih devet obrtnika i tri tvrtke. Oni će svaki dan od 10 do 14 sati, od ponedjeljka do četvrtka, nuditi razna jela po prigodnim cijenama. Osim ugostitelja, na markatu će petkom kao i obično svoje mjesto naći Hand made izlagači, a subotom i izlagači "Mirisa i okusa markata".

Uskršnja humanitarna izložba oldtimera

Dok se na tržnici pripremala zajednička subotnja marenda, na Portarati su članovi Oldtimer kluba Histria upriličili Uskršnju humanitarnu izložbu starodobnih vozila. Ovom akcijom prikupljaju priloge namijenjene opremanju informatičke radionice Udruge invalida rada Istre.  (Z. S.) 

 


Podijeli: Facebook Twiter