U trećem pokušaju zgrada će se nuditi 15 % jeftinije

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Ni na jučer održanoj drugoj javnoj dražbi nije se javio niti jedan potencijalni kupac za kupnju zgrade na rivi koja je u vlasništvu Arena Modne kuće d.o.o. u stečaju. Stečajna upraviteljica Marija Ružić nam je dodala da će ta nekretnina biti ponovno ponuđena na prodaju 23. travnja, ali po cijeni koja će biti niža i do 15 posto. Kako je u dvije dosadašnje dražbe nuđeno 3.758 četvorna metra za ukupno 18,6 milijuna kuna, odnosno 644 eura po četvornom metru, valja očekivati da će nova cijena biti oko 16 milijuna kuna.

Za prostor Tekop Nove 2,4 milijuna kuna

No, već 16. travnja održat će se na Općinskom sudu u Puli prva dražba za nekretninu Arene koju koristi Tekop nova. Prostor od 421 četvorni metar ponuđen je za 2,4 milijuna kuna, a prodaje se pa nalogu Veneto banke koja time namjerava namiriti nikad naplaćeni kredit odobren Areni.

Ukoliko 16. travnja bude prodan prostor koji koristi Tekop Nova tvrtka će se najvjerojatnije preseliti u Šijanu. Gradonačelnik Boris Miletić je nedavno iznio kako je dogovorio s predstavnicima Tekop Nove da u sadašnjem prostoru ostanu dokle god budu mogli, a onda kada budu morali iseliti Grad će im osigurati alternativni prostor. Gradonačelnik je tada najavio da smatra da su kroz dogovor pronašli odgovarajući prostor, a on bi bio na Trgu I. istarske brigade, budući da je u prizemlju, te je dovoljno velik i omogućava pristup i osobama s invaliditetom.

Ružić nam je napomenula da iako nitko nije pristupio drugoj dražbi, da je bio popriličan broj zainteresiranih koji su došli pogledati nekretninu na rivi, jednako kako je to bilo i prije prve dražbe. No, za razliku od prve dražbe kada je najveći interes vladao za nekretnine u prizemlju, sada je najviše interesa bilo za nekretnine koje gledaju prema rivi. Dodala je kako je bilo i domaćih zainteresiranih osoba, ali i stranih koje su doveli domaći trgovci nekretninama. Kao i prošli put, tako i sada Arenina skladišta nisu izazvala veće zanimanje.

I stranci zainteresirani za zgradu

Podsjećamo da se zgrada ne prodaje kao cjelina, već po dijelovima, odnosno u 10 etaža. No, tko kupi sve etaže može postati vlasnikom zgrade. Stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Ljiljana Ugrin nam je nedavno pojasnila da će dobivenim novcem od prodaje zgrade ili njezinih dijelova, namiriti razlučne vjerovnike te očekuje da će biti novca i za radnike i ostale vjerovnike. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter