U subotu besplatno mjerenje gustoće kostiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Besplatno mjerenje gustoće kostiju Istarski ogranak Hrvatske lige protiv reumatizma besplatno će mjeriti mineralnu gustoću kostiju s dva ultrazvučna denzitometra u subotu, 18. listopada na pulskoj Portarati od 10 do14 sati.

Osteoporoza nije samo bolest žena. Ovogodišnja akcija ima za cilj skrenuti pozornost na osteoporozu u muškaraca. "Prema svjetskim podacima svaki peti muškarac stariji od 50 godina doživjet će prijelom zbog osteoporoze. Muškarci koji izgledaju vrlo jaki mogu ustvari imati vrlo loše kosti. U većine oboljelih se nikada ne postavi dijagnoza niti se provede liječenje, čak i nakon prijeloma," upozorava dr. Vlasta Urban Tripović iz Lige. Stoga poziva sve koji se toga dana nađu na Portarati u Puli , muškarci i žene, mlađe i starije da dođu u šator i provjere mineralnu gustoću kosti.

Ultrazvučnim aparatom može se pouzdano utvrditi mineralna gustoća ali i kakvoću kostiju. Svi koji budu imali pozitivan nalaz mogu se javiti na besplatno savjetovalište za osteporozu gdje će dobiti informacije o daljem postupku i liječenju. Savjetovalište radi svake druge srijede od 8 do 10 sati u sjedištu Lige u Ordinaciji za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju, Heningerova 2 u Puli, javlja dr. Urban Tripović.

Subotnja akcija organizira se u okviru projekta Prevencija, rano otkrivanje i liječenje osteoporoze koje pomažu Istarska županija i Grad Pula, Medicinska škola Pula te Ordinacija za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju Vlaste Urban Tripović.  (GI)


Podijeli: Facebook Twiter