U Šajinima će se graditi turističko naselje

Skica turističkog naselja
Skica turističkog naselja

Tvrtka Hlad nautika u vlasništvu Damira Matošića kod Šajina planira izgraditi turističko naselje namijenjeno rekreativnom tipu turizma. Na vlastitom zemljištu od sedam tisuća četvornih metara, 500-ak metara udaljenom od središta mjesta, Matošić kani izgraditi kuće za odmor koje bi mogle primiti 60-ak osoba.

Jacuzzi u vrtu

- Bile bi to niskoenergetske montažne prizemnice obložene kamenom. Zasad se izrađuju geodetski snimci, nakon čega slijedi idejni projekt. Naime, ne bih želio da prostor bude skučen jer uz svaku kuću bit će vrt, jacuzzi i zelenilo, gost će biti okružen prirodom. Iako još nije poznat točan broj, bit će 10 do 15 kuća, a svaka će moći primit 4 do 8 ljudi. No, točan kapacitet bit će poznat nakon dovršetka idejnog projekta koji je u izradi, objašnjava Matošić.

Projektom je predviđen bazen u središtu naselja površine 150 do 200 kvadrata, kao i zona rekreacija s vanjskom teretanom, poput one u Pješčanoj Uvali. Gostima bi bio na raspolaganju osobni trener, a naselje će imati recepciju i restoran za one goste koji ne žele sami kuhati.

Matošić dolazi iz poduzetničke obitelji koja se dugo godina bavi ugostiteljstvom, a tvrtka Hlad ima beach barove u Peroju i Vinkuranu, iznajmljuje sportske rekvizite, te posjeduje dragstor u Puli. U projekt turističkog naselja u Šajinima Matošić namjerava uložiti 1,2 milijuna eura, a dio sredstava kani namaknuti iz europskih fondova, čiji se natječaj očekuje ove godine.

Dovode vodu i struju

- Problem je infrastruktura, potrebno je dovesti vodu, struju i kanalizaciju. Objekti će imati minimalno četiri zvjezdice. Naime, želim pretvoriti naše selo u kvalitetnu turističku destinaciju u kojoj bi cijelo mjesto imalo koristi, počevši od iznajmljivača do OPG-ova koji bi turistima prodavali verduru, meso, pršut, kobasice i drugu robu. U planu je zajedno s okolnim iznajmljivačima i ponuditeljima usluga ponuditi način rada difuznog hotela, što znači umrežiti se radi bolje ponude. Želja mi je da moji gosti koriste usluge Adrenalinskog parka u Glavanima, quadove agencije Istra Adventure, da jašu konje s ranča Barba Tone u Manjadvorcima, kao i da koriste ostale usluge koje se pružaju na području općine Barban, nabraja Matošić. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter