U Rovinju najveći skup o zdravstvenom turizmu

Arhiva
Arhiva

Najveći poslovni skup u Europi posvećen zdravstvenom turizmu - 7. konferencija Health Tourism Industry (HTI) dovodi u utorak u Rovinj 500 sudionika iz 60-ak zemalja, iz Europe, Azije i Afrike, s Bliskog istoka. Prestižna konferencija, koja se održava u Hotelu Lone i traje do 2. ožujka, okupit će sve zainteresirane strane, od nositelja izvršne vlasti do predstavnika javnog i privatnog sektora u zdravstvu i turizmu, odnosno zdravstvenom turizmu kao brzorastućem turističkom sektoru u svijetu. Lanjska konferencija održana je u Beču, a ovogodišnje, rovinjsko izdanje uključuje još dva međunarodna događanja. Paralelno s konferencijom o zdravstvenom turizmu odvijat će se samit ILHA (International Luxury Hotel Association) i festival TTM (Taste the Mediterranean).
 
- Iznimno nam je drago da se HTI konferencija ponovno održava u Hrvatskoj, a sudionicima pruža priliku za međusobno povezivanje, sklapanje suradnji i unaprjeđivanje poslovanja. Vjerujemo da ćemo novim konceptom koji uključuje još dva međunarodna skupa pokazati da su inovativnost i edukacija također bitni segmenti zdravstvenog turizma, kaže Zdeslav Radovčić, predsjednik Uprave i osnivač HTI konferencije.
 
Partner ovogodišnje konferencije je Hrvatska turistička zajednica, čija će radionica "Buy Croatia" za zdravstveni turizam okupiti više od 40 velikih kupaca usluga iz cijelog svijeta. HTI konferencija organizirana je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, uz pokroviteljstvo hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te ministarstava turizma i zdravstva. Najavljen je dolazak službenih predstavnika Europske komisije, Europskog parlamenta i Svjetske asocijacije zdravstvenog turizma. O svjetskim iskustvima i trendovima na području zdravstvenog turizma i zdravstvenog osiguranja, luksuznih turističkih putovanja i wellnessa u zaštiti zdravlja, o rukovođenju razvojem gastronomske i turističke destinacije, termalnom atlasu Europe i drugim temama govorit će, među ostalima, liječnik, genetičar i bivši ministar znanosti u Hrvatskoj prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik američkog Udruženja zdravstvenog turizma Jonathan Edelheit te predsjednika EHTTE, europskog udruženja povijesnih toplica, Giuseppe Bellandia. O luksuznim putovanjima predavanje će održati i glumica Eve LaRue koju poznamo po ulozi detektivke Natalia Boa Vista u TV seriji "CSI Miami". Istru predstavlja dr. sc. Marinko Rade, ravnatelj Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. sc. Martin Horvat" u Rovinju, koji će sudjelovati u panelu "Hrvatske klinike - brend u usponu" te Peter L?sch, direktor luksuznih hotela u rovinjskoj Maistri, jednom od sponzora konferencije. Dolazi i Martina Jus iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj koja će predstaviti aktualne projekte i natječaje za potpore iz EU-fondova. (D. P.)
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter