U Raši prvi put na trgu okićena jelka

(A. ŠĆULAC)
(A. ŠĆULAC)

U Raši su na najbolji mogući način počele svečanosti kojima će se označiti ulazak u najljepše blagdansko doba godine. Prvi put u ovom najmlađem gradu u Istri, pred brojnim mještanima održana je svečanost kićenja jelke i paljenja lampica.

Božićno drvce urešeno je ukrasima koje su izradila djeca, a oko jelke isplesali su se mali kreativci. Dramska grupa mjesne OŠ Ivana Batelića izvela je igrokaz, a mališani iz vrtića i učenici pjevali su prigodne pjesme. Pečat na veselje udarila je plesna skupina zumbe "Il movimento".

Grupa Rašanki izložila je radove koje su izradile na kreativnim radionicama u sklopu projekta Mobilni tim za skrb o starijim i nemoćnim osobama Dodir nade, a Gljivarsko društvo Martinčica svoj je obol dalo izložbom i degustacijom proizvoda od pečurki.

Sve se događalo na blagdan Sv. Nikole pa je tog dana Rašom sve do deset sati navečer vozio i veseli vlakić ovog sveca. U jutarnjim satima Sveti Nikola, zajedno s načelnicom Glorijom Paliska Bolterstein je poklonima prigodno napunio čizmice mališana iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac u Raši. "Šapnule su mi moje ptičice da ste bili dobri, pa sam vam za nagradu svašta donio", kazao je bradati svetac, zaštitnik djece prije nego li je stao razmatati darove - glazbenu liniju, didaktičke igračke, bojanke, crtaći pribor i naravno, slatkiše.

- Čokolade i bombone, ali tu je i šiba neka..., zapjevali su iz petnih žila limači svome gostu, koji ih je prvi put otkako je vrtića posjetio osobno - dosad je slao samo svoje pomoćnike. Raški vrtić u tri odgojne skupine, od kojih je jedna jaslička, polazi ukupno 58 djece.

Manifestacija je pokrenuta inicijativom grupe roditelja vrtićaraca, a održava se pod pokroviteljstvom Općine Raša. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter