U pulskom inkubatoru posao za 50 stručnjaka

Centar za istraživanje metala Metris potpora je tehnološkom inkubatoru (arhiva GI)
Centar za istraživanje metala Metris potpora je tehnološkom inkubatoru (arhiva GI)

Tehnološki inkubator Metris pulske Istarske razvojne agencije dobio je 900 tisuća kuna bespovratne potpore iz Poduzetničkog impulsa Ministarstva poduzetništva i obrta. Metrisov inkubator, smješten na lokaciji nekadašnje pulske Opće bolnice, jedan je od 12 inkubatora u državi kojima je dodijeljeno ukupno 8,02 milijuna kuna za razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja unutar mjere Tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori.

Prema riječima Borisa Sabattija, direktora IDA-e, pulski tehnološki inkubator počeo je s radom prije nešto manje od mjesec dana i u ovom trenutku tamo se smjestilo šest istarskih poduzetnika koji su pokrenuli nove tvrtke, uglavnom informatičko-tehnološke djelatnosti. Među njima su i dva doktora znanosti, povratnika iz inozemstva koji žele svoje poduzetničke pothvate ostvariti u Istri. Sabatti ističe da će uskoro potpisati ugovore s još dva poduzetnika. Ove bi tvrtke trebale zaposliti čak 50 radnika, visokoobrazovanih stručnjaka.

Bespovratnim sredstvima, pak, renovirat će se i obnoviti krov zgrade bivše kirurgije, uložit će se u dodatno opremanje prostora, opremiti inkubator s dva nova stroja za potrebe poduzetnika te organizirati više besplatnih ciklusa edukacija za poduzetnike i za one koje tek kreću u poduzetništvo. (Vesna KAPELOTO)


Podijeli: Facebook Twiter