U pulskoj Gimnaziji među učenicima kružile liste za potporu Brunu Poropatu


 

Danas ujutro, za sada nije točno poznato tko, u pulsku je Gimnaziju donio liste za prikupljanje potpisa za kandidaturu Bruna Poropata za župana i dao ih po razredima učenicima na potpisivanje, naravno ukoliko to žele. Za komentar ovog prilično nevjerojatnog i do sada nezabilježenog načina prikupljanja potpisa, upitali smo stoga odmah samog kandidata. Bruno Poropat bio je, međutim, prilično iznenađen i odlučno nam je opovrgnuo da ima ikakve veze s takvim načinom prikupljanja potpisa.

- To ne dolazi u obzir. Očito mi netko želi podvaliti, netko se igra s mojim imenom. Ali ja neću pasti u tu klopku, nisu to grane na koje bi se ja spuštao. Pa nisam ja Pernar, niti bih se s tim igrao. Ja sam arhitekt, fina osoba, prijatelj naroda i takvim igrama nisam vičan. Osim toga, potpise za mene prikupljaju penzioneri i moji ljudi po Rovinju i s ovim u pulskoj Gimnaziji stvarno nemam veze, rekao nam je Poropat.

Od ravnateljice Gimnazije Branke Antunović-Piton doznali smo da o događaju nije znala ništa sve dok od nas nije dobila informaciju.

- Raspitala sam se i kod profesora i među učenicima, međutim nikakvu detaljniju informaciju nisam dobila, kao niti saznanja tko je eventualno mogao donijeti i podijeliti te liste po školi, je li to bio netko od učenika ili od kolega nastavnika. Dakle, nemam nikakvih informacija i stoga to dalje ne bih komentirala. Ukoliko budem išta doznala ili primijetim, tada ćemo, naravno, primjereno i reagirati, rekla nam je ravnateljica Antunović-Piton.

Za komentar ovog, neobičnog i dosad nezabilježenog načina prikupljanja potpisa među učenicima upitali smo i pravobraniteljicu za djecu Ivanu Milas Klarić.

- Ako je doista netko u prostoru škole među učenicima prikupljao potpise za kandidaturu na izborima, to smatram neprimjerenim i neprihvatljivim. Učenici u prostoru škole trebaju biti zaštićeni od promidžbenih aktivnosti koje nisu u vezi s odgojem i obrazovanjem. Na vodstvu škole je odgovornost da utvrdi je li se to doista dogodilo te da reagira na odgovarajući način, kaže pravobraniteljica za djecu Milas Klarić i dodaje da, dakako, punoljetni učenici mogu izvan škole dati podršku kandidatima kojima žele.

S. ZRINIĆ TERLEVIĆ

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter