U Puli realizirani projekti financirani državnim, a ne gradskim novcem

Mauricio Licul i Peđa Grbin (N. LAZAREVIĆ)
Mauricio Licul i Peđa Grbin (N. LAZAREVIĆ)

"Kad smo predstavili Mauricija Licula kao kadnidata za gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima rekli smo da Puljani ocijene program vladajućih u posljednje četiri godine. Ovog puta dopunit ćemo da trebaju biti svjesni da je ukupni gradski proračun posljednje četiri godine bio vrijedan milijardu i pol kuna, i to bez ulaganja gradskih komunalnih poduzeća", rekao je u uvodu današnje konferencije za medije SDP-a saborski zastupnik Peđa Grbin, naglasivši da su vladajući prije četiri godine mnogo toga obećavali a realizirani su jedino oni projekti koji su financirani državni novcem. 

Zamjenici Ferić i Hrelja

Grbin je, pritom, spomenuo veliki kružni tok na ulazu u grad, bolnicu i sveučilišni Kampus, zapitavši se gdje su investicije gradskim novcem koje su obećavane.

- Spominjale su se četiri garažne kuće, brojne fasade iako je u Puli 20 tisuća domaćinstava a obnovljeno je manje od 50 fasada putem prijekta Dolcevita, a ostale obnove su sredstvima države iz Fonda za zaštitu okoliša i EU fondova. Za Trg kralja Tomislava arhitektonski natječaj je proveden prije prošlih izbora 2013. godine, tek se sada radi, a gradnja bazena još nije počela, i pritom se planira mali bazen. Sve to imamo namjeru promijeniti kada Licul postane gradonačelnik jer Pula može, i mora, bolje i mi nudimo alternativu, rekao je Grbin.

Licul, koji je naveo da će program iznijeti narednog tjedna, kada će biti i objavljeno, za sada neslužbeno, da će mu kandidati za zamjenike biti Danijel Ferić i Silvano Hrelja, naglasio je da Pulom namjerava upravljati cijeli mandat, a ne samo pred izbore.

- Neće biti slikanja i pompe, a financije će se prikazivati transparentno u praksi, dok se za komunalne projekte neće plaćati dodatni troškovi kao što je sada, gotovo, u svim slučaj. Neće biti ponovnog prekopavanja ulica nakon što se jednom urede, a svake godine prikazat će se što se realiziralo, a ne što se planira napraviti, rekao je Licul. 

Centar grada vratiti Puljanima

Kandidat SDP-HSU koalicije za pulskog gradonačelnika istaknuo je i da nije realiziran obećani rotor na vrhu Radićeve ulice, niti rekonstrukcija Ulice 43. istarske divizije, najavivši oživljavanje centra grada i sadržaje koji će privući sve građane.

- Centra grada nisu fritaje kojima se mažu oči, već Pula može bolje a da pritom samim građanima dopusti da sami kreiraju sadržaje kako bi centar grada disao punim plućima i vratio se obiteljima s djecom, studentima i umirovljenicima, zaključio je Licul. (G. ROJNIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter