U Puli država iznajmljuje 160 "roh bau" kvadrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je ovih dana javni natječaj za zakup poslovnih prostora na obali pa se u ponudi od ukupno 35 lokacija diljem Jadrana, našlo i sedam ponuđenih prostora na području Pule. Konkretno, svih sedam lokala nalaze se na Monvidalu na adresi Japudska 66 b, a njihova ukupna površina iznosi ukupno 156,13 četvornih metara.

U samom tekstu natječaja tek je šturo opisano o čemu se radi, pa se tako u najam daje i "nekretnina" veličine 1,1 kvadrata što je ujedno i najmanji ponuđeni prostor, a navedena je kao "prizemlje izlog". Između ostalog, u pulskoj ponudi našli su se prostori veličine i od 4,80, 15,72, 16,11 kvadrata pa sve do prostora, koji je ujedno najveći i čija veličina iznosi 85,76 kvadrata.

 Cijene najma su, barem na neviđeno, prihvatljive, pa se primjerice mjesečni najam za oglašene prostore kreće već od 33 kune, dok najskuplja zakupnina mjesečno iznosi 2.572 kune. Također, svi oni koji se misle javiti, odnosno preuzeti prostor, trebaju uplatiti jamčevinu koja se kreće od 99 do 7.718 kuna. 

Prema podacima državnog ureda, u ovim se prostorima može odvijati niz djelatnosti, pa se budući najmoprimci mogu baviti primjerice marketingom, trgovinom, ugostiteljstvom, raznim uslužnim djelatnostima, prijevozom, skladištenjem, posredničkim i uredskim uslugama, a navedena je i metaloprerađivačka djelatnost te usluge putničke agencije. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter