U Puli doktorski studij iz područja biomedicine

Negoslav Ostojić predstavlja doktorski studij u Puli (Maša JERIN)
Negoslav Ostojić predstavlja doktorski studij u Puli (Maša JERIN)

Europski centar za mir i razvoj (ECPD) Sveučilišta za mir Ujedinjenih naroda svečano je otvorio međunarodni doktorski studij iz područja biomedicine u Puli koji će se odvijati u partnerstvu sa Sveučilištem Kragujevac te u suradnji s još nekoliko inozemnih sveučilišta.

Predmete na studiju predavat će međunarodni tim profesora izabranih akademskim standardima UN-ovog Sveučilišta za mir, program je utemeljen na standardima ORPHEUS (Organizacija doktorskog obrazovanja iz biomedicine i znanstvenih znanosti u europskom sustavu), a studij će se odvijati zahvaljujući suradnji s pulskom Općom bolnicom.

- Otvaranje doktorskog studija u Puli svojevrsni je eksperiment ECPD-a, a želja nam je napraviti visoko kvalitetnu školu u kojoj će se obrazovati ne samo studenti iz Istre i Hrvatske već i iz drugih država. Pula će postati sjedište modernog europskog sveučilišta, a težnja nam je da 60 do 65 posto studenata dolazi iz inozemstva, kazao je Negoslav Ostojić, izvršni direktor ECPD-a.

Dekan Politehnike i privremeni dekan regionalnog ECPD-a Luciano Delbianco kazao je da je riječ o nastavku projekta koji je počeo prije nekoliko godina s otvaranjem Visoke zdravstvene škole u Puli koja se prvo odvijala zahvaljujući suradnji sa zeničkim sveučilištem, kasnije mariborskim, a sada i kragujevačkim. Uz to na doktorskom studiju će suradnju pružati stručnjaci s raznih sveučilišta iz Engleske, Španjolske, Kanade, Finske i Grčke. Delbianco se zahvalio Istarskoj županiji i Gradu Puli jer bez njihove, kako je kazao, značajne financijske podrške, otvaranje ovog studija ne bi bilo moguće.

Predstavljanju studija koje se odvijalo u Hrvatskoj gospodarskoj komori nazočili su ravnatelj bolnice Lems Jerin, istarski župan Ivan Jakovčić, gradonačelnik Pule Boris Miletić, buzetski gradonačelnik Valter Flego te visoki predstavnici ECPD-a. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter