U pripremi pustolovna utrka Kamenjak Survivor

S prošlogodišnje pustolovne utrke Levan Survivor
S prošlogodišnje pustolovne utrke Levan Survivor

S ciljem promocije, razvoja i unapređenja sporta te zdravog života, odnedavno je u Puli aktivan sportsko-rekreacijski klub Puls kojeg su početkom godine osnovali amaterski sportaši Denis Mirković, Danijel Moretti, Bodgan Đekić, Bojan Đekić, Igor Buić i Matko Banković. Klub okuplja prvenstveno ljubitelje orijentacijskog trčanja (trekinga), traila, pustolovnih utrka te brdskog biciklizma.

Osvajanje planinskih vrhova

- Osnivanje SRK Puls bio je logičan slijed nakon dugogodišnjeg druženja nas osnivača koji smo zajedno odlazili na natjecanja, stoga smo došli na ideju da objedinimo trud i entuzijazam u nešto pozitivno, dugotrajno i prije svega zdravo sa svima onima koji dijele slične interese, kazao je predsjednik kluba Denis Mirković s ponosom naglasivši kako im se u kratko vrijeme pridružilo pedesetak članova.

- U planu imamo zaista širok spektar društvenih aktivnosti koje uključuju i odlaske na pojedine planinske vrhove u Hrvatskoj i šire, prisustvovanje "Bike-Trail-Trek" i pustolovnim utrkama te pojedinim humanitarnim događajima, dodaje Mirković.

Osim druženja istomišljenika, u ciljeve kluba ubraja se organizacija sportskih i rekreacijskih natjecanja te provođenje edukacije članova. Tako će za nešto više od mjesec dana klub SRK Puls prihvatiti organizacije pustolovne utrke Kamenjak Survivor, koja će predstavljati nastavak rekreativne manifestacije koju je ova skupina entuzijasta uspješno organizirala prošle godine na otoku Levanu. Tada su natjecatelji odmjeriti snage u plivanju (300 metara), trčanju (10 km), biciklizmu (35 km) i vožnji kajaka (8 km), dok će više informacija o utrci na Kamenjaku biti poznato uskoro.

Edukativne radionice

Nadalje, u klubu najavljuju i čitav niz edukativnih radionica, poput škole trčanja i orijentacije u prirodi, psiholoških i fizičkih priprema za utrke te kako ispravno pristupati prirodi i okolišu.

Članovi kluba pozivaju sve, neovisno o dobi i fizičkoj spremi, a koji dijele njihov entuzijazam prema navedenom obliku rekreacije u prirodi, da se pridruže klubu i budu dijelom pozitivne zdrave zajednice. Službena stranica kluba trenutno je u izradi, no informacijama je moguće pristupiti putem Facebook stranice "SRK-PULS" ili na brojevima telefona 098/170 7747 i 099/6348 500. (Krešimir TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter