U Poreču počinje zabavna ljetna baza DND-a


Sutra u 9 sati u nekadašnjem remontu otvara se Zabavna ljetna baza porečkog Društva Naša djeca - dječji kamp koji će se odvijati u četiri smjene od po dva tjedna, svaki dan osim nedjelje za tri različita uzrasta djece. Ove godine ponavlja se lani uveden plesni kamp, koji je zbog interesa djece organiziran u tri smjene u Palestri. Plesni kamp vode Ivana Domazet i Elisabeth Wertheim za djecu koja već imaju iskustva u plesu.

U redovnom kampu tri su voditeljska para. Robert Habek je kineziolog, rukometaš, trkač, biciklist, voditelj fitnessa, trener, učitelj plivanja. Mikela Matić je odgajateljica, a Mišo Milinković profesor tjelesne kulture u TUŠ Antona Štifanića, a radio je s djecom u rukometnom klubu, nogometnoj akademiji u Barceloni te u kampu. Tanita Perčić je psihologinja, u Zabavnoj ljetnoj bazi od prve godine, bila je volonterka, potom pomoćna voditeljica i voditeljica. Goranu Poropatu, također psihologu, ovo je treća sezona u kampu, a radio je u Psihološkom centru Medvešćak, Zdravom gradu Poreč te školama. Bojana Vidović je učiteljica razredne nastave u Višnjanu i voditeljica škole stolnog tenisa u Kašteliru.

U prvu smjenu upisano je 99 djece, radit će se u prostorima bivšeg remonta u koje je od lani uloženo puno volonterskih sati i nešto malo novca da bi djeci bilo ugodnije. Možda doskora dobiju i svoju malu plažu, kada bude dovršena šetnica duž Peškere. Iz DND-a poručuju da su za djecu pripremili zabavan, zanimljiv i poučan program. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter