U Poreču počinje Tjedan kućnih ljubimaca

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Prvi "Tjedan kućnih ljubimaca" započinje u ponedjeljak u 9 sati otvorenjem novog dijela skloništa za napuštene životinje u Veterinarskoj bolnici Poreč, najavili su porečka dogradonačelnica Nataša Basanić Čuš, direktor Veterinarske bolnice Branko Jurić i ravnateljica porečkog Crvenog križa Vesna Janko Finderle.

Uz već postojećih deset boksova izgrađena su još osam čime je značajno povećan kapacitet skloništa. Nakon otvorenja slijedi stručno predavanje Alberta Marinculića s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu na temu "Poreč - primjeran grad u skrbi i zaštiti životinja – dosadašnji rezultati".

Istog će dana u 15 sati predavanje na temu "Veterinarska bolnica – referentna ustanova za uzgajivače" održati Branko Jurić, a na temu "Kako se riješiti parazita u uzgoju pasa" Albert Marinculić. Od utorka do petka od 10 do 12 sati odvijat će se Dani otvorenih vrata Veterinarske bolnice Poreč.

U utorak u 10.30 sati na Trgu slobode će za zainteresirane građane i polaznike dječjeg vrtića GDCK organizirati edukacijska predavanja i prezentacije o kućnim i napuštenim ljubimcima. Gostovat će policijski radni psi s voditeljima, djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja, višnjanskog DVD-a "Plamen" s psima za traženje nestalih osoba, a iz Umaga stiže pas vodič za slijepe osobe. Udruga Zdravi Grad Poreč dijeliti će letke o kulturi držanja kućnih ljubimaca.

Prva porečka gradska plaža za pse je na novouređenom dijelu plaže ispod hotela Valamar Zagreb.

Manifestaciju "Pet tjedan – Tjedan kućnih ljubimaca" zajednički organiziraju Grad Poreč, Veterinarska bolnica Poreč, Gradsko društvo Crvenog križa Poreč i Zdravi grad Poreč, a održava se u mjesecu obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter