U naredne tri godine u rovinjski turizam uložit će se 1,6 milijardi kuna

Simulacija infinity bazena hotela Park
Simulacija infinity bazena hotela Park

Grad svete Fume nije mirovao niti tijekom hladnijih zimskih mjeseci kada su se u njemu odvijale žestoke pripreme za udarnu ljetnu turističku sezonu. Njena najveća turistička kuća i jedna od tri najjače u državi, Maistra koja je dio koncerna Adris, ove je zime potpuno renovirala hotel Eden s 325 soba i kuhinja. Zahvat je bio vrijedan 65 milijuna kuna, a otvorenje se očekuje uskoro. To je sitnica u usporedbi s 600 milijuna kuna vrijednom izgradnjom novog hotela Park iznad rovinjske ACI marine koji predstavlja najveću ovogodišnju investiciju u hrvatskom turizmu. Taj hotel s 5 zvjezdica bit će sagrađen na mjestu starog s 3 zvjezdice, a otvorit će se dogodine. Inače, ispod hotela je u tijeku rekonstrukcija ACI marine s pet sidra i novom šetnicom, što će urbano i arhitektonski unaprijediti standard i turističku ponudu grada. 

Zimi ulagali u infrastrukturu kampova

Podsjetimo, krajem lanjskog ljeta otvoren je obiteljski hotel Amarin također s 5 zvjezdica koji je sagrađen na mjestu starog kampa i hotela Valdaliso. Cilj je ove hotelijerske kuće privući bogatije goste, pa nastoji da velika većina smještajnih kapaciteta bude s 4 ili 5 zvjezdica. Stoga će u nadolazećem trogodišnjem razdoblju u tu svrhu uložiti još 1,6 milijardi kuna. Tijekom zime ulagali su i u infrastrukturu kampova, posebice bazenske komplekse, ali i uređenje novih i postojećih parcela te ostalih zajedničkih sadržaja kampova u Rovinju i Vrsaru. 

- Za uskršnji vikend, točnije od 14. do 17. travnja, u Maistri očekujemo više od 18 tisuća noćenja, kaže Vanja Mohorović iz marketinga Maistre dodajući da će uz svih šest kampova otvoriti deset čvrstih smještajnih objekata (hoteli Monte Mulini, Lone, Adriatic, Eden, Amarin i Istra te turističko naselje Amarin u Rovinju, te hotel Pineta, apartmani Riva i turističko naselje Belvedere u Vrsaru). Očekuju ponavljanje lanjskih uspješnih rezultata. 

- U pripremu turističke sezone planiramo uložiti 25 milijuna kuna, kaže direktorica marketinga Valalte Tanja Marić. Ta će se sredstva uložiti, ili već jesu, u proširenje postojećih kamp parcela, ulaganje u infrastrukturu, asfaltiranje cesta u naselju, vodovodne instalacije, ulaganje u wi-fi sustav, nabavku mobilnih kućica, adaptaciju sanitarnih čvorova, uređenje plaža, pošumljavanje naselja, te novu recepciju na ulazu u kamp Valalta. 

Turistički promet bolji nego lanjski

- Kamp Valalta, kao i njegov "tekstilni" dio pod imenom Val Saline, ove je godine proglašen Top camping 2017. od nizozemskog ANWB-a (glavnog nizozemskog turističko-putničkog kluba), dok ga je njemački vodič ADAC uvrstio u Superplatz 2017., kaže Marić dodajući da su tradicionalno marketinški bili prisutni na sajmovima u organizaciji HTZ-a na nizozemskom, njemačkom, danskom i slovenskom tržištu. I oni očekuju ponavljanje prošlogodišnjih ostvarenja u broju noćenja. 

- Na razini grada Rovinja ove se godine planira ostvarenje većeg broja noćenja u odnosu na lanjsku godinu za jedan posto, odnosno 3.520.000 noćenja, kaže direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač. Od početka godine ostvareno je 78.513 noćenja, što je podjednako kao lani, međutim, prošle su godine uskrsni praznici bili u ožujku, a ove sredinom travnja, pa će turistički promet biti bolji nego lani, jer su najave turističkih dolazaka za Uskrs jako dobre, kaže direktorica Sapač koju smo pitali čime se trenutno bave i s kojim se problemima najčešće susreće. 

- U tijeku su aktivnosti za pripremu manifestacija koje slijede, priprema sadržaja za nove web stranice, priprema tiska promotivnih materijala, a tu su i prijemi studijskih grupa, kao i novinara koji obilaze destinaciju. Samo lani smo primili 195 novinara iz raznih krajeva svijeta za koje smo pripremili poseban program, kaže Sapač dodajući da naročito mnogo posla imaju oko sustava eVisitor kojim se prijavljuju svi gosti, a upravo su tu i najčešći problemi s onima koji se ne prijave ili obavljaju neregistriranu djelatnost što se rješava u suradnji s Carinskom upravom i Turističkom inspekcijom. (Anđelo DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter