U Mutilskoj ulici u planu još jedan trgovački centar?

Za zemljište na natječaju traži se 560 tisuća eura
Za zemljište na natječaju traži se 560 tisuća eura

Grad Pula raspisao je javni natječaj za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta, a javno nadmetanje za nekretnine ponuđene na natječaju provest će se u prostorijama Komunalne palače na Forumu 17. veljače, s početkom u 12 sati. No, zemljište koje na natječaju najviše privlači pažnju zapravo je dio katastarske čestice 566/2 na području Mjesnog odbora Gregovica, odnosno dio zemljišta iza praonice vozila na Mutilskoj ulici. Početna cijena površine od 2.810 četvornih metara iznosi, naime, 560 tisuća eura, odnosno 4,16 milijuna kuna.

Navodno nove Plodine

Iz priloženog grafičkog prikaza natječaja vidljivo je da se na tom zemljištu predviđeno izgradnja parkirališta za ukupno 83 parkirna mjesta, dok je na drugom dijelu iste katastarske čestice (u smjeru grada) predviđeno još 154 parkirna mjesta. No, ono što je još vidljivo u grafičkom prilogu, na zemljištu prema benzinskoj postaji Crodux (bivši OMV), a dijeli ih tek put kojim se voze fekaljere na pražnjenje, tu je predviđen veliki objekt s parking garažom, s ukupno 71 parkirnim mjestom. Odnosno, riječ je o objektu koji bi u podzemlju imao 64 parkirna mjesta, u prizemlju još sedam, s ulazom za kupce, a pored objekta nalazi se i prostor predviđen za gospodarsko dvorište te ulaz/izlaz kamionima.

Kako je na objektu predviđen ulaz za kupce jasno je da je riječ o planiranom trgovačkom centru, a prema neslužbenim informacijama riječ je o novim Plodinama u Puli, no, gradska uprava nije nam željela potvrditi tko je potencijalni investitor, a do zaključenja teksta potvrdu, ili opovrgavanje ove informacije, iz Plodina nismo dobili.

- Predmetno zemljište izloženo je prodaji putem javnog nadmetanja temeljem iskazanog interesa potencijalnog investitora za izgradnju parkirnih mjesta koja bi služila građevini koju isti namjerava graditi na susjednoj nekretnini. Obzirom da davanje informacija o eventualno iskazanom interesu za kupnju predmetnog dijela zemljišta može utjecati na ishod javnog nadmetanja, odnosno ograničiti tržišno natjecanje, detaljnije informacije o tome bit ćemo u mogućnosti dati po okončanju javnog natječaja, poručili su iz Grada Pule.

Ovakva informacija ne bi trebala čuditi s obzirom da su se trgovački centri, iz Šijane, počeli širiti po obilaznici. Ne računajući Billu, prvo Interspar, odnosno Pula City Mall, na raskrižju obilaznice sa Santorijevom ulicom, a potom i najavljena gradnja novog Lidla podno Gregovice nadomak križanja s Medulinskom cestom, odnosno iznad rotora na križanju obilaznice i Mutilske ulice.

Prekoputa novi Lidl

Osim ove parcele prodaje se i površina od 2.165 na Velom Vrhu, odmah iza šumice na Partizanskom putu, prodaje se za početnu cijenu od 86,6 tisuća eura, odnosno 644 tisuća kuna. U Štinjanu se, pak, 733 kvadrata zemljišta prodaje za početnu cijenu od 73,3 tisuće eura, odnosno 545 tisuća kuna, a na području Mjesnog odbora Arena površina od 403 četvorna metra prodaje se za početnu cijenu od 72,5 tisuća eura, odnosno 539,67 tisuća kuna. (Goran ROJNIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter