U Istri za Uskrs preko 30 tisuća gostiju


Za produženi uskrsni vikend u Istri očekujemo 33 tisuće dolazaka i više od 90 tisuća turističkih noćenja u 30-ak hotela velikih hotelijerskih kuća, svim malim obiteljskim hotelima, ponajboljim vilama u priobalju i unutrašnjosti te u manjem dijelu otvorenih kampova. Gosti su u ovo doba godine uglavnom Talijani, Austrijanci, Slovenci i Nijemci, a moram reći da su im turističke zajednice istarskih gradova i općina ovog Uskrsa pripremile mnoštvo zanimljivih događanja i 
manifestacija na otvorenom diljem Poluotoka, kaže Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.
 
Otvoreni hoteli i hosteli
 
U objektima Arena Hospitality Group - što je novi naziv nekadašnjeg Arenaturista, za uskrsni vikend očekuju ostvariti oko 19.000 noćenja, u odnosu na 8.000 noćenja lani. "S obzirom na dobar ovogodišnji kalendar praznika, i očekivanja su puno bolja. U Puli su nam otvoreni hoteli Park Plaza Histria i Brioni, turističko naselje Park Plaza Verudela i autokamp Arena Stoja, dok su u Medulinu otvoreni hoteli Park Plaza Belvedere i Medulin, turističko naselje Ai Pini te kampovi Arena Kažela, Arena Medulin i Arena Stupice", kaže Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga u bivšem Arenaturistu. Novigradski hotelijer Laguna jučer je otvorio kamp Aminess Park Maredu u Novigradu, kao i svoje hotele u Dalmaciji, dok su im novigradski hoteli već otvoreni, Aminess Maestral od konca siječnja, a Aminess Laguna od ožujka. Otvoren im je i kamp Aminess Sirena u Novigradu.
 
- Prema trenutnom stanju bukinga, u četiri dana uskrsnih blagdana očekujemo više od 7.000 noćenja, od čega oko 4.000 noćenja u hotelima i 3.000 u kampovima. S obzirom da je Uskrs ove godine nešto kasnije, planiramo veći broj noćenja nego lani, kaže Mladen Knežević, direktor prodaje i marketinga u Laguni Novigrad.
 
Susjedi i domaći
 
Za Uskrs će svoja vrata otvoriti većina objekata Valamar Rivijere, kako u Istri, tako i na Krku i Rabu te Dubrovniku. U Valamaru zadovoljni su najavama za Uskrs kao i cjelokupnim bukingom za ovu godinu. Iz Maistre za ovaj vikend najavljuju više od 19.500 noćenja. Gostima će na raspolaganju biti deset čvrstih smještajnih objekata od kojih u Rovinju hoteli Monte Mulini, Lone, Adriatic, Eden, Amarin i Istra te naselje Amarin, a u Vrsaru hotel Pineta, apartmani Riva i naselje Belvedere. Maistra otvara i pet svojih kampova. 
Plava laguna ima otvorene porečke hotele Laguna Parentium, Laguna Molindrio, Laguna Albatros, Laguna Materada, Hotel Laguna Park i Plavi. Od prošlog vikenda otvoreni su kampovi Zelena laguna i Naturist Camping Ulika, dok kampovi Bijela uvala i Puntica počinju raditi iduće subote. "Uskrsnog vikenda očekujemo oko 4.500 gostiju, koji će ostvariti oko 13.500 noćenja, prema aktualnom bukingu. Lani, kad je Uskrs bio ranije, imali smo 6.079 noćenja", kaže Eva De Zan Prusina, voditeljica Ureda za odnose s javnošću Plave lagune.
 
- Za vrijeme uskrsnih blagdana u Istraturistu će biti otvoreni hoteli Meli? Coral, Sol Graden Istra i Sol Umag te autokamp CampingIN Park Umag. Procjenjujemo da ćemo za blagdane, od 14. do 17. travnja, ostvariti više 8.000 noćenja. Broj noćenja je očekivano veći od prošlogodišnjih, kaže direktor Sektora prodaje Istraturista Bojan Aljinović. (D. PALIBRK)
 
 
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter