U Gradskoj knjižnici čitali 100 na sat

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Pulska Gradska knjižnica i čitaonica organizirala je danas maraton čitanja naglas "Čitaj 100 na sat!", a u sastavu Mjeseca hrvatske knjige, manifestacije čiji je cilj promicanje knjige i čitanja. Na cijelom području Republike Hrvatske, u školama, vrtićima, knjižnicama i ostalim javnim prostorima svake se godine provodi jednodnevna akcija čitanja naglas s ciljem popularizacije čitanja. 

Unatoč kiši koja je povremeno padala i dosta jako tijekom jučerašnjeg jutra, čitalo se na pet lokacija u centru grada (Gradska knjižnici i čitaonica - Središnja knjižnica, Giardini, Trg Portarata, Danteov trg, Forum, i ponovno knjižnica). 

U programu su sudjelovali učenici Gimnazije Pula i Osnovne škole Centar, polaznici Dječjeg vrtića Rin Tin Tin, korisnici Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula, Dramski studio Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, Gregorio Bačić iz Brazila koji je čitao na raznim jezicima i dijalektima te drugi sudionici. 

U trenucima kada je padala kiša, čitalo se u natkrivenim prostorima, no to nije umanjilo čar ove inicijative i manifestacije. (V. B.)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter