U Funtani se otvara cjelogodišnji kamp

(Barbara BAN)
(Barbara BAN)

Početkom lipnja otvara se novi kamp u Funtani, odmah nadomak kampa Bijela Uvala u Zelenoj laguni s 90 parcela u koji vrsarski investitor Adriano Ukušić ulaže dva milijuna eura. U špici sezone kamp pod nazivom Polidori moći će primiti i do 300 gostiju. Riječ je o investiciji koja je započela još 2004. godine kada je Ukušić odlučio otvoriti kamp na svom zemljištu.

Trenutno su radovi u punom jeku, posebice oko dovršetka centralne zgrade s grijanim sanitarnim čvorovima te površina gdje će se postaviti mobilne kućice, dok su parcele, restoran i drugi sanitarni čvor te recepcija više-manje uređeni, kao i sva potrebna infrastruktura.

Za ovu se investiciju odlučio jer je čitav život, kaže, povezan s kampovima. Naime, još 1984. počeo raditi na rampi jednog kampa, a 1998. otvorio je depo za kamp-prikolice te se bavio servisom i transportom kamp-prikolica i prodajom mobilnih kućica. Kamp je namjeravao otvoriti još prije deset godina, ali se zbog zavrzlama oko rješavanja prostorno-planske dokumentacije koju je izazvalo osnivanje Općine Funtana, čitava priča rastegnula na desetljeće.

Međutim, Ukušić je bio uporan i konstantno je radio na investiciji. Tek kada su svi planski dokumenti doneseni, mogao je zatražiti građevinsku dozvolu i krenuti s radovima. Međutim, još uvijek, iako je u blizini kampa izgrađena nova trafostanica, nema priključenu struju o čemu ovisi otvaranje kampa koji je zakazan za prvu polovicu lipnja.

- Sve te godine radili smo na kampu koji se prostire na 13 tisuća kvadrata i na njemu je 90 parcela. Namjenski smo gradili recepciju, restoran, sanitarni čvor, koji su sada u procesu legalizacije, znajući da će biti dio kampa. Naime, svake smo godine očekivali da ćemo ga konačno otvoriti i tako smo došli do te 11. godine kada se zbilja nadamo otvorenju, ako se ne oduži spajanje na priključak struje. Kategorizirat ćemo ga na četiri zvjezdice i radit će cijele godine, tvrdi Ukušić.

Osim klasičnih parcela, dio površine rezerviran je za 12 luksuznih mobilnih kućica s vlastitim whirpoolima te posebnom uslugom koja će biti na razni hotela sa četiri do pet zvjezdica. Njih će postaviti po otvorenju kampa. Svaka mobilna kućica imat će svoju posteljinu, ručnike, kućne ogrtače, šampone i dodatni servis koji se inače ne nudi u takvim objektima. Također, dio je kampa predviđen za šatore gdje mogu prenoćiti motociklisti ili biciklisti koji dolaze samo s ruksacima, a na ulazu će biti mjesta za odmorište, odnosno check in, dakle za kampiste koji dolaze noću iza radnog vremena recepcije koji mogu na tom mjestu prenoćiti i ujutro ući u kamp. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter