TUI uvodi dodatni let na liniji Amsterdam - Pula

Dolazak turistA NA PUSLKU Zračnu luku (N. LAZAREVIĆ)
Dolazak turistA NA PUSLKU Zračnu luku (N. LAZAREVIĆ)

Hrvatska turistička zajednica i ove je godine nastupila na sajmu Vakantiebeurs, koji se održavao do 15. siječnja 2017. u Utrechtu. Riječ je o prvom velikom turističkom sajmu ove godine u Europi na kojem se hrvatska ponuda već tradicionalno predstavlja.

- Tržište Beneluksa za hrvatski turistički sektor predstavlja vrlo važno tržište s kojeg je samo prošle godine ostvareno više od 3,5 milijuna noćenja. Nastup HTZ-a na sajmu Vakantiebeurs samo je potvrdio velik interes Nizozemaca za hrvatske destinacije, posebice za kamping segment kojeg ćemo detaljnije predstaviti na sajmu Caravana koji će se održati od 19. do 24. siječnja u nizozemskom gradu Leeuwardenu.

Na sajmu u Utrechtu održani su brojni sastanci s predstavnicima medija te turoperatorima i zračnim prijevoznicima. Svakako raduje sve veći interes zračnih prijevoznika za Hrvatsku, čemu svjedoči uvođenje novih linija za Hrvatsku ili povećanje postojećih. Tako KLM od ove godine uvodi let iz Amsterdama za Split; TUI Nizozemska uvodi dodatni let na liniji Amsterdam-Pula, dok Thomas Cook Nizozemska uvodi novi turoperatorski program za srednju Dalmaciju.

Prve naznake bukinga ovdašnjih turoperatora za Hrvatsku su pozitivne, no riječ je još o jako malom broju rezervacija, dok pravo razdoblje bukinga tek predstoji, izjavio je direktor predstavništva HTZ-a u Nizozemskoj i Belgiji Ivan Novak, koji se tom prilikom susreo s važnim partnerima na nizozemskom tržištu.

Kako priopćuju iz Hrvatske turističke zajednice, na sajmu Vakantiebeurs ove je godine izlagalo više od tisuću izlagača, a posjetilo ga je oko 110 tisuća posjetitelja. Statistike pokazuju kako je 64 posto posjetitelja, kao glavni razlog posjeta sajmu, navelo činjenicu da još nisu rezervirali svoj odmor, a njih 54 posto je naglasilo kako sajam posjećuju kako bi dobili inspiraciju za svoj odmor.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu je bilo prisutno i 13 hrvatskih suizlagača, među kojima su i rovinjske Maistra i Valalta te Laguna Novigrad - Aminess. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter