Trka na Drenovici u subotu, na Lungomareu u nedjelju

S prošlogodišnje atletske utrke Drenovica (N. LAZAREVIĆ)
S prošlogodišnje atletske utrke Drenovica (N. LAZAREVIĆ)

Ovogodišnju akciju pod nazivom "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica", a ujedno i atletsku utrku Drenovica, na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavili su gradski pročelnik Giordano Škuflić, predstavnici mjesnih odbora Vidikovac i Sv. Polikarp-Sisplac, Boris Fornažar i Alka Starac, te Stevan Muidža, pulski maratonac.

Kako su naglasili, ovo je sedmo izdanje ove manifestacije u kojoj su ove godine zamijenili događanja pa će tako u subotu sve biti održano u šumici Drenovica, uključujući i glavnu utrku na 10 kilometara, dok će nedjelja biti rezervirana za događanja na Lungomareu. U subotu će prijava tako trajati do 9 sati, kada se očekuje pozdravna riječ gradonačelnika i predsjednika mjesnog odbora, uz prigodan program OŠ Vidikovac. Prva dječja utrka na 650 metara bit će u 9.15 sati, druga od 1.600 metara u 9.20, dok će start atletske utrke na 10 tisuća metara biti u 9.35 sati, a na ovoj utrci mogu sudjelovati stariji od 18 godina. U nedjelju sve počinje u 8 sati, a osim utrka, dječje u 11 sati i promo trčanja na 4 kilometara u 11.10 sati, moći će se jahati na konjima, igrati boće, nogomet ili tek družiti uz prigodni domjenak. Najbolji će dobiti medalje, a svim je sudionicima osigurana prigodna majica.

- Prije sedam godina Drenovica je bila nepristupačna šumica pa smo je svake godine čistili i održavali tako da je sada ugodna šetnica, za boravak roditelja i djece, sa trkačkom stazom za rekreativce i pratećim klupama za odmor, naglasio je Muidža i zahvalio Gradu Puli, gradskim poduzećima, radnicima Calucema, žiteljima mjesnih odbora i udruge Casoni Vecchi koji su pridonijeli čišćenju šumica, a što će se i nastaviti najesen.

Kako je rečeno, tijekom oba dva dana očekuje se po 300 sudionika, od čega polovica djece. Ove godine akciji će se pridružiti i Ministarstvo unutarnjih poslova s akcijom "Zdrav za 5". (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter