Trgovci i kupci u labinskom Konzumu već 20 dana na 10 stupnjeva

Dva "grijaća topa" zagrijala bi malo veći stan, ali u Konzumu "griju" na stotine četvornih metara
Dva "grijaća topa" zagrijala bi malo veći stan, ali u Konzumu "griju" na stotine četvornih metara

Molim vas da objavite - možete slobodno objaviti i moje ime, da u labinskom Konzumu već dvadeset dana nema grijanja i to baš sad kada je najhladnija zima otkad ja radim u trgovini u istom kompleksu, a radim već osam godina. Inače nam je bilo toliko toplo da su nam kupci izlazili van iz trgovine jer nisu mogli izdržati i stalno smo se žalili, ali Konzumu nitko nije bitan nego oni sami sebi. Sada su postavili neke toplinske topove, sebi dva u samoposlugu i jedan ispred igraonice za djecu, a mi ostali se smrzavamo i uz sve negodovanje i prigovaranje - nikom ništa, stoji u mejlu koji nam je poslala Gordana Železnik, voditeljica jedne trgovine u sklopu Konzumovog centra u Labinu.

Majstora nema do 15. siječnja

Žalila se prodavačicama u Konzumovoj trgovini i njihovoj šefici, žalila se upravi svoje trgovine, ali sve je to u tim centrima povezano i samo oni iz Konzuma mogu regulirati unutarnju temperaturu. "Grijanje se pokvarilo prije dvadeset dana i kažu da će tek oko 15. siječnja doći otkloniti kvar. Ovo zaista nije humano i graniči sa zdravim razumom", zaključuje Železnik.

I sami smo ostali neugodno i smrznuto iznenađeni za našeg posjeta ovom velikom trgovačkom lancu koji u sklopu svojih trgovina ima i ostale iznajmljivače prostora. Zatekli smo prazne trgovine, bez kupaca, prodavačice rade u kaputima i šalovima, toplo zabundane, a temperatura je tek nekih deset stupnjeva. Postavljena dva tzv. grijaća topa zagrijala bi malo veći stan, ali u Konzumu "griju" na stotine četvornih metara.

Trgovkinje su s pravom ljute, nezadovoljne, a kupci im se ne zaustavljaju, zarada se smanjuje. Nisu htjele pred fotoobjektiv, ali su ogorčane i zatečene situacijom.

- Ovo nema veze ni sa čim i nije normalno, rekao nam je ljutiti kupac koji je na brzinu u Konzumovoj trgovini kupio par proizvoda te toplo zabundan "pobjegao" pokretnim stepenicama, poručivši nam neka fotografiramo najbogatijeg čovjeka u Hrvatskoj. Gospođa Gordana smogla je hrabrosti da problem obznani javnosti, drugi šute. Kad bi bar bilo više Gordana možda bi u Konzumu, ali i drugdje u Hrvatskoj bilo toplije.

Rukovoditelj objekata na godišnjem

Kontaktirali smo i upravu glavne poslovnice Konzuma u Zagrebu te im prenijeli probleme s grijanjem u Labinu, no ljubazna nas je tajnica rukovoditelja Konzumovih objekata zamolila da sačekamo još tjedan dana, kako bi nam mogli odgovoriti u vezi konkretnog slučaja, jer je rukovoditelj na godišnjem odmoru. Ona, naravno, ne može davati nikakve izjave za medije. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter