Trda Gruda se dočepala gradonačelničke fotelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je i najavila, pusna gradonačelnica Trda Gruda, nadaleko poznata Stanka Krulčić, dočepala se u subotu vlasti koja će potrajati sve do Pepelnice. Uzalud se gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić uhvatio za glavu, gradski ključ morao je predati maškarama i svoj mandat staviti u "26-dnevno mirovanje".

A da je vlast slast, pusna gradonačelnica dokazala je odmah transformacijom iz seljanke u građanku. Čim se dočepala gradonačelničke fotelje, iz gumenih čizmi uskočila je u elegantne cipele, iako je predizborni program temeljila na potpori ruralnog djela Buzeštine.

U kratkom slavljeničkom govoru, nakon povuci - potegni primopredaje ključa, pusna gradonačelnica zauzela se za osnivanje poljoprivrednih zadruga te obećala da će iz državnih poticaja svim poljoprivrednicima kupiti sjemensku robu, sadni materijal i umjetna gnojiva.

Uz pomoć ovogodišnjih domaćina Buzetskog karnevala, maškara Svetog Martina koje nazivaju "Draščići", objesila je dežurnog krivca, pusta Šeguna - Slinića. Maškarano ludilo predvodili su Tri šporki, tradicijske maske svetomartinjskih maškara.

U Društvenom domu u Svetom Martinu, održana je i dječja maškarana matineja uz nastup Error banda i plesne skupine Ročkice, organizirana je i maškarana briškula i trešete, kao i maskenbal uz nastup Birikini banda.

Ceremonijalom primopredaje vlasti službeno je započeo Buzetski karneval. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO) 


Podijeli: Facebook Twiter