Trčanje Pulom: Od X-ice, preko Beer Mile utrke do Rojca

D. ŠTIFANIĆ
D. ŠTIFANIĆ

Ljubitelji trčanja, bez obzira bili zagriženi trkači ili tek rekreativci, ove će godine doći na svoje. U kalendaru trčanja "zauzet" je gotovo svaki mjesec i obuhvaćeni gotovo svi pulski kvartovi, najavljuje organizator utrka Erik Lukšić koji ističe da je godinu otvorila utrka Mario Lussi na Barakama, a zatvorit će je u studenom trka po stepenicama Rojca. 

Dignuti s kauča

- Želja je da svi oni koji se žele dignuti s kauča i krenuti da bi učinili nešto korisno za svoje zdravlje, mogu dobiti priliku. Okosnica svih utrka je Teći-isti-piti, kojeg su prepoznale i podržale sve turističke zajednice južnog dijela Istre, kao i klaster juga Istre, a obuhvaća nekoliko utrka u različitim općinama i gradovima na jugu poluotoka tijekom kojih je cilj da se sljube gastronomija i trčanje, ističe Lukšić.

Upravo danas započinju i prijave za #ašt Pula (atletsku školu trčanja Pula), slijednicu Adidas škole trčanja, koja će se organizirati treću godinu zaredom. Treninzi započinju 1. ožujka, održavat će se triput tjedno sve do 31. listopada, a velika završnica svim polaznicima bit će ove godine polumaraton u Ljubljani. Članarina je i dalje 170 kuna mjesečno, plaća se dvomjesečno. Trkače će voditi dva trenera, uz Lukšića, bit će tu i trkač DSR-a Maraton Uljanika Slaven Ferenčić. Prijave su na 099-745-6473 ili putem facebook stranice ast pula.

Na kalendaru utrka nalazi se i utrka u Šijanskoj šumi za Svjetski dan zdravlja koji se obilježava 7. travnja, potom će u lipnju najvjerojatnije biti utrka Štinjan Adrifort po štinjanskim utvrdama, u srpnju su u programu dvije utrke i to 15. srpnja prva hrvatska Beer Mile utrka koja će se održati na Stadionu Uljanika (4 x 400 metara trčanja uz ispijanje piva), zvat će se Cro Summer Beer Mile, a pobjednik dobiva ulaznicu za koncert Stinga u Areni, dok će 29. srpnja biti održana utrka Fratar run na Fratarskom otoku. U kolovozu, točnije 15. kolovoza održat će se noćna utrka po šetalištu Lungomare na Svjetski dan mladih (MO Sv. Polikarp-Sisplac), a start će biti u 22 sata. 

X-ica zatvara Visualiju

- U rujnu i to zadnjeg dana u mjesecu planirana je utrka po pulskim škrapama autokampa Stoja, koju smo preimenovali u Brudet Run, dok bi se 15. studenog, u povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u Rojcu trebala održati utrka po stepenicama i to cik-cak, najprije južno, pa sjeverno stepenište po uzoru na zagrebačku utrku stepenicama na vrh Zagrepčanke. Drugu godinu zaredom, Pulska x-ica trebala bi se održati 23. rujna, sa startom ispred Arene i trčanjem do novog kružnog toka koji bi tada već trebao biti gotov, i natrag do cilja u Areni. Ta će trka biti predstavljena, i prijave otvorene, na predstavljanju ovogodišnjeg festivala Visualia, jer će upravo tom utrkom ta velika manifestacija biti zatvorena. Ove godine je, naime, Visualia prebačena u posezonu i tijekom cijele utrke bit će organizirani svjetlosni efekti u sklopu festivala, da bi se  promovirala Pula kao "grad svijetla". Ove godine limit trkača će biti 800 i vjerujem da će moći trčati svi koji žele te da ćemo lijepo objedini i zatvoriti cijeli spektakl, rekao je na kraju Lukšić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter