Traži se autentična priča, mit ili legenda iz Istre

Morganovo blago u Dvigradu, jedna od predstava Istra Inspirita
Morganovo blago u Dvigradu, jedna od predstava Istra Inspirita

Istarska razvojna turistička agencija i Istra Inspirit objavili su natječaj kojim će nagraditi onoga tko ispriča autentičnu priču, mit ili legendu iz Istre. Nagrađena priča bit će nit vodilja za novi Istra Inspirit doživljaj, a najkreativniji prijedlozi bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Kako postoji mnoštvo priča o kojima se još ne zna, Istra Inspirit poziva sve zainteresirane da podijele one koje su vezane uz bogatu istarsku povijest te da sudjeluju u kreativnom natječaju osmišljenom povodom objavljivanja nove web stranice projekta. Autori najkreativnijih prijedloga bit će nagrađeni izletom u Veneciju za dvije osobe, srednjovjekovnom večerom za četiri osobe u Svetvinčentu i privatnim razgledom Zagreba za četiri osobe radi otkrivanja priče o uspavanom zmaju i drugim legendama.

Svaki sudionik može poslati jedan prijedlog te ga predstaviti u pet do 10 rečenica i to na e-mail [email protected]. Pobjednike će odabrati komisija u sastavu: Goran Rihelj, glavni urednik turističkog news portala HrTurizam.hr, Iva Silla, autorica projekta Secret Zagreb i Morena Milevoj, voditeljica marketinga i PR-a Istra Inspirita. Objavili su da će prilikom odabira pobjednika uzeti u obzir sljedeće kriterije: da je prijedlog originalan i kreativan, nije izvođen u prošlosti, za istog postoji relevantan izvor te da se prijedlogom promiče kulturna baština, običaji i priče o Istri. Imena dobitnika će objaviti 5. travnja na web stranici Istra Inspirita.

Iz Istra Inspirita su naveli kako su nakon pet godina postojanja, tijekom kojih su izveli nekoliko stotina izvedbi na autentičnim lokacijama diljem Istre, odlučili preoblikovati svoju web stranicu kako bi svojim korisnicima učinili putovanje kroz vrijeme odnosno svijet priča, legendi i mitova Istre jednostavnijim i zanimljivijim. Projekt Istra Inspirit je prepoznat kao značajan proizvod kulturnog turizma te je do sada nagrađen brojnim prestižnim nagradama za najkreativniji turistički proizvod. Istra Inspirit potiču županijski Upravni odjel za turizam i Turistička zajednica. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter