Traže se gradski laureati

O gradskim  laureatima odlučit će gradski vijećnici (Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)
O gradskim laureatima odlučit će gradski vijećnici (Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, 
kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule.
 
Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u 2016. godini. Povelja Grada Pule dodjeljuje se pak pravnim osobama i to trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.
 
Povelja Počasnog građanina Grada Pule dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici grada Pule, a svojim su osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.
 
Rok za dostavu prijedloga je do petka, 13. siječnja 2017. godine. Prijedlog kandidata mora biti potpisan od predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja. Prijedlozi se podnose na adresu: Grad Pula-Pola, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja, Forum br.1..
 
Kao i svake godine, gradskim laureatima nagrade se dodjeljuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan grada Pule 5. svibnja. Podsjetimo, ovogodišnja dobitnica Nagrade Grada Pule bila je socijalna radnica i bivša vijećnica te velika aktivistica na području društvenog rada koja je unaprijedila vrijednosti volonterstva i 
socijalne skrbi Neta Žiković. Grb Grada Pule dodijeljen je timu udruge Sonitus zaslužnom za realizaciju Visualia Light Postcard čiji je rezultat bio ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji "najveći ljudski svjetlosni znak". Povelja Grada Pule pripala je jednom od simbola pulske industrije - Tehnomontu za 60 godina rada i to za višegodišnje izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter