Točka na "i": Zagrebgradnja gradit će pulsku bolnicu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

"Odbacuje se žalba žalitelja tvrtke Viannini Lavori S.p.A. iz Rima zbog nedostatka pravnog interesa", glasi objavljena odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabavke kojom su konačno stvoreni svi preduvjeti da se krene u gradnju nove pulske bolnice. Na takvu odluku više nije moguća žalba, što znači da su sada nakon gotovo godinu dana, koliko je trajala procedura odabira izvođača radova, završile sve proceduralne peripetije te da se Istrani u ovoj nadolazećoj godini ipak mogu nadati početku gradnje nove i suvremene bolnice.

Tu je vijest s olakšanjem dočekala sanacijska upraviteljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić, kazavši da je odluka Državne komisije sada točka na "i" te da će se ugovor s Zagrebgradnjom potpisati 29. prosinca. Znači odluka o odabiru Zagrebgradnje postala je pravovaljana.

-Naravno da nas veseli što je žalba odbijena i što ćemo brzo nakon Nove Godine krenuti s izgradnjom. Prvo će se krenuti s radovima na lokaciji kod rodilišta gdje se trenutno još nalaze vrtovi, kazala je dr. Hrstić i potvrdila da je komisija u kratkom roku riješila ovaj predmet.

U svom obrazloženju Državna komisija navodi da se talijanska tvrtka žalila jer im je ponuda nezakonito odbijena, tvrdeći pritom  da je ponuda Zagrebgradnje i Kamgrada bila suprotna odredbama dokumentacije za nadmetanje, no Državna komisija tu nije vidjela ništa sporno te Talijanima odbacuju žalbu. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter