Tko će prije pobjeći iz dvorca?

Savičentski kaštel poprište je nove općinske atrakcije (D. MEMEDOVIĆ)
Savičentski kaštel poprište je nove općinske atrakcije (D. MEMEDOVIĆ)

U utorak, 30. kolovoza, u Kaštelu Morosini-Grimani u Savičenti bit će prezentiran novi atraktivan proizvod Općine Savičenta pod nazivom "Escape Castle"!. Tom će se prigodom najaviti i besplatna aplikacije "Svetvinčenat adventure", pojasniti što se sve može doživjeti u Kaštelu te predstaviti nova web stranica koja će sljedeći tjedan biti aktivna na adresi www.grimanicastle.com.

Kultna računalna igrica

"Escape Castle" nastao je prema uzoru na kultne "escape the room" računalne igrice. No, ovdje je riječ o stvarnoj "escape room igri", u kojoj dva do pet igrača, u maksimalno 60 minuta otkrivaju skrivene predmete i tragove te dešifriranjem kodova i šifri traže izlaz iz sobe. Escape Castle Svetvinčenat nastao je suradnjom Općine Svetvinčenat i stručnjaka u tom području - Escape Room Enigmarium iz Ljubljane.

Za razliku od klasičnih "escape rooma", Escape Castle Svetvinčenat u igru uključuje cijeli kaštel Morosini-Grimani, info punkt, sve tri kule, tamnicu, oružarnicu i tron. Tijekom ili nakon igre posjetitelji mogu isprobavati srednjovjekovne prave za mučenje, razgledati galeriju, kupiti suvenir ili uvjeriti se u impozantnost srednjovjekovnog oružja.

Iako nema vremenskog ograničenja, timovima je u interesu igru proći čim prije da bi pronašli svoje mjesto na Grimanijevom zidu slavnih. Igre su logičke, ali zahtijevaju suradnju igrača, stoga je optimalan broj članova tima od dva do četiri iako to ne mora biti krajnji broj.

Idealno za team building

Budući da istovremeno može igrati više timova, oni se mogu podijeliti u dvije grupe i saznati tko je od njih bolji. Igra je odlična za team building, predstavlja nešto novo i razonoda je za sve generacije posjetitelja te posebna prigoda da se Kaštel i Svetvinčenta upoznaju na posve drugačiji način. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter