Televizija Valentino iz BiH snimala emisiju u Labinu


Labinski tanac i bosansko kolo plesali su se na snimanju emisije "Pozdrav iz Istre" Obiteljske televizije Valentino iz Bijele kraj Brčkog (BiH) sinoć u dvorani Srednje škole Mate Blažine u Labinu pred oko 800 gledatelja.

U programu koji je trajao više od pet sati nastupili su folkloraši RKUD-a Rudar iz Raše, plesači bošnjačkog KUD-a Đulistan te pjevači zabavne i narodne glazbe Mara i Lole, Zlata Avdić, Esad Plavi, Hazre i Lile.

- U našem već dvogodišnjem projektu tjedno emitiramo emisije "Pozdrav iz dijaspore", iz Europe, Amerike, Hrvatske. Želimo spajati narod Bosne i Hercegovine svih vjera i nacionalnosti koji živi u drugim zemljama, objasnila je voditeljica programa Danica Paradžiković napominjući da su u Istri prvi put.

Emisije idu četvrtkom, a čini ih kolaž kulturno-zabavnog programa, gradskih motiva te pozdrava publike rodbini i prijateljima u matičnoj domovini. OTV emitira putem satelita, internetske televizije te kablovskih sustava.

- U Labinu se ne osjećamo kao dijaspora, već kao domoći, pa smo inzistirali na nazivu emisije "Pozdrav iz Istre", rekao nam je Rasim Halilović, predsjednik lokalne podružnice Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) koja je s ovdašnjim Vijećem bošnjačke nacionalne zajednice pozvala OTV i bila suorganizator priredbe.

U publici su se, među uzvanicima, našli i labinski gradonačelnik Tulio Demetlika te buzetski Valter Flego. (Napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter