Svoju "ulicu" dobivaju Tusta, Đoser, Strenja...

Branko Črnac Tusta
Branko Črnac Tusta

Jedanaest ulica i trgova na području grada Pule uskoro će nositi imena istaknutih građana koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli ugledu ili razvoju Pule, među kojima su Sergio Blažić Đoser, Branko Črnac Tusta, Eduard Strenja i Vesna Girardi Jurkić.

Zaključak je to Odbora za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova na području grada Pule, koji je odobrio i gradonačelnik Boris Miletić, a konačnu će odluku donijeti pulski vijećnici na svojoj idućoj sjednici, zakazanoj za četvrtak.

Iako, dakle, još valja pričekati mišljenje vijećnika, izvjesno je da će prijedlog biti prihvaćen, a samim time će biti ispravljene i neke dugogodišnje nepravde, primjerice prema Sergiu Blažiću Đoseru, rock pjevaču i frontmenu Atomskog skloništa, po kojem će nakon više od dva desetljeća jedna pulska poljana dobiti ime. Radi se o zelenoj površini u Krležinoj ulici koja će se odsad zvati Poljana Sergia Blažića Đosera. Prijedlog je poslao MO Veruda.

U čast još jednom istaknutom Puljaninu - Eduardu Strenji nazvat će se pak površina na Gregovici s dječjim igralištem vrtića koja će se odsad zvati Park Eduarda Strenje. Strenja je među ostalim bio dugogodišnji urednik fotografije u Glasu Istre, autor mnogobrojnih izložbi čije su fotografije obišle cijeli svijet, a prijedlog da se park nazove njegovim imenom potekao je od MO-a Gregovica.

Prihvaćena je i inicijativa da se stube koje povezuju Boškovićev uspon s Vergerijevom ulicom na Monte Zaru nazovu po legendarnom rock pjevaču Branku Črncu Tusti.

"Svoje" bi ulice, trgove, parkove ili stube trebali dobiti Vesna Girardi Jurkić, Marijan Rotar, prof. dr. Zvonimir Maretić, Ivo Erman, Ivo Siljan, Mario Kalčić, dr. Ivan Rudan i Ljubica Ivezić. (piše N. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter