Švicarski studenti posjetili Istru


Trideset studenta iz Visoke hotelijersko-turističke škole iz švicarskog grada Bellinzona ovog je vikenda boravilo u Istri, a jedna od centralnih točka upoznavanja bio je i Rovinj s naglaskom na razgled svih kulturno- povijesnih i prirodnih znamenitosti, ali i visoko kategoriziranih Hotela i petozvjezdaša Lone i Monte Mulini.

Studenti i njihovi profesori sudjelovali su i na prezentaciji koja je za njih organizirana u prostorijama Zajednice Talijana grada Rovinja, gdje su im zamjenica župana Viviana Benussi te predsjednica Gradskog vijeća Rovinja Cinzia Ivančić zaželjele su dobrodošlicu i ugodan boravak.

Također, stručna suradnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Tea Batel,  gostima je prezentirala turističku ponudu grada, a viša savjetnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Anica Dobran Černjul projekt Centra izvrsnosti.

Nakon posjeta Rovinju, studentska je grupa krenula prema Gortanovom Brijegu gdje su uslijedile prezentacije turističke zajednice Istarske županije i projekta Edukacijskog centra Gortanov Brijeg. (N. O. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter