Svi za gradnju pomoćnog igrališta Pazinke i rekonstrukciju vrtića

Gradsko vijeće Pazin (A. DAGOSTIN)
Gradsko vijeće Pazin (A. DAGOSTIN)

U noći punog mjeseca, što je možda djelovalo i na vijećnike,  posljednji je put sinoć zasjedalo pazinsko Gradsko vijeće.

Ovoga puta u punom sastavu, što je rijetkost, a rekord je postignut i u trajanju zasjedanja - gotovo četiri sata. Nažalost, najviše se vremena, više od jednog sata, potrošilo na žučnu političku raspravu o tome treba li se, između ostalih, prvom predsjedniku Skupštine općine Pazin (1990.-1993.) izabranom na višestranačkim izborima Stanku Mališi (HDS) dodijeliti gradsko priznanje što je predložio Klub HDZ-a, a odbila gradska Komisija za nagrade i priznanja. HDZ predlaže da mu se dodjeli najviše priznanje, Grb grada Pazina, na što je predsjednica komisije Jadranka Mrak kazala da taj prijedlog nije zadovoljio kriterije pravilnika, a nitko nije predložio priznanje rang niže.

Plaketa umjesto Grba

Vijećnik Stjepan Gabrić (HDZ) stoga je predložio amandman da se Mališi dodijeli rang niže priznanje - Plaketa. Uslijedile su oštre polemike oko samih kriterija, obrazloženja priznanja, ali i evociranje događanja iz ranih devedesetih godina, pa je predsjednik vijeća Boris Demark (SDP) odredio stanku za sastanke klubova vijećnika. Konačno, glasanje je završilo pomirljivo. Izuzev trojice suzdržanih vijećnika Sandija Blagonića (SDP), Vedrana Ivančića (IDS) i Martina Čotara (IDS) svi su glasali za dodjelu plakete.

Prethodno su gradski vijećnici jednoglasno dali suglasnost za dvije kapitalne investicije koje se planiraju skoro prijaviti na europski Program ruralnog razvoja: rekonstrukciju starog dijela dječjeg vrtića u Keršovanijevom prolazu u Pazinu vrijednosti 7,2 milijuna kuna, te izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta uz rekonstrukciju postojećeg nogometnog igrališta i atletske staze u vrijednosti od 9,26 milijuna kuna. (A. DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter