Svetvinčenat: Macan (SDP) za načelnika, Perković (IDS) za zamjenika

Dean Perković i Dalibor Macan
Dean Perković i Dalibor Macan

Dalibor Macan je SDP-ov kandidat za načelnika Općine Svetvinčenat na nastupajućim lokalnim izborima, dok je kandidat za njegova zamjenika IDS-ov Dean Perković, odlučile su općinske podružnice dviju stranaka, a svoju odluku, napominju, temelje na dugogodišnjoj suradnji i brojnim realiziranim projektima. Okosnica njihovog razvojnog programa u idućem mandatu je razvoj gospodarstva temeljen na turizmu i poljoprivredi, okupljanje iznajmljivača i proizvođača putem projekta Kulterra u sklopu kojeg će se obnoviti kaštel Morosini Grimani. Cilj je kreirati zajednički brend, te stvoriti nove motive dolaska gostiju i na taj način produžiti sezonu iznajmljivačima i ugostiteljima.

Kapitalnim projektom u idućem mandatu smatraju izgradnju sportske dvorane za potrebe polaznika OŠ Svetrvinčenat. Također planiraju otvoriti dnevni boravak za starije osobe, te obnoviti Društveni dom u Juršićima.

Osvoje li izbore, namjeravaju postaviti LED javnu rasvjetu i

asfaltirati cestu Stanica Čabrunići – Cukrići. "Izgradnja i obnova vodovodne mreže, moderne optičke telekomunikacijske i elektroenergetske mreže visoko su na listi naših prioriteta kako bismo suvremenom infrastrukturom mogli pružiti kvalitetne uvjete života svim našim mještanima i zadovoljili potrebe pojačanog investiranja u našu Općinu", napominju kandidati. (M. V. I.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter