Sveta Nedjelja: Cilj izgradnja poduzetničkih zona


Sve naše snage, znanje i htijenje usmjerili smo prema našim sugrađanima koji su nam dali povjerenje da upravljamo Općinom Sveta Nedelja.

Zato smo u godinu i pol našeg mandata uložili mnogo u uređenje naših naselja u svim mjesnim odborima, sanirali naslijeđena dugovanja, izašli iz mračnog tunela i sada općina plovi mirnim vodama - kazao je na početku svog prigodnog govora načelnik Gianvaldo Klarić, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj povodom 16. listopada, Dana Općine Sveta Nedelja.

Sjednici su uz vijećnike, prisustvovali predstavnici Grada Labina, susjednih općina, policije, crkve, izaslanik Istarske županije, te mnogobrojni gosti i ostali uzvanici.

-Svatko od mojih prethodnika utkao je nešto dobro u našu općinu, a mom timu, ovom vijeću i meni, glavni je cilj izgradnja poduzetničkih zona Dubrova i Nedešćina, jer su ulaganja u gospodarstvo i proizvodnju, te otvaranje novih radnih mjesta, kotač zamašnjak za daljnji razvoj. Mnogo se ulaže i u turizam, pa se danas možemo pohvaliti da na području naše općine imamo preko 200 kuća za odmor, i da brojni gosti iz čitave Europe prepoznaju mjesta u Općini Sveta Nedjelja – istaknuo je u svom govoru Klarić.

Tulio Demetlika kao predstavnik Istarske županije čestitao je mještanima Dan općine.

 –Vaši uspjesi nas raduju. Naša je županija jedina u Hrvatskoj u kojoj se održavaju koordinacije župana sa svim načelnicima i gradonačelnicima istarskih gradova i općina, bez obzira na političku boju i opredjeljenja, jer nam je u prvom planu boljitak svih građane Istre, kazao je Demetlika.

Dan Općine 16. listopada je od davnina poznat kao „šesnajs otobra“ i to je bila jedna od najvećih fešti našeg poluotoka. Godinama je nažalost ta tradicija bila zapuštena, ali se posljednjih godina vraća na ono što je nekad bila.

Program obilježavanja započeo je u jutarnjim satima Svetom misom, osnovnoškolci su u predvorju škole izlagali svoje likovne radove, gljivarsko društvo „Martinčica“ iz Labina postavilo je veliku izložbu gljiva, a u poslijepodnevnim satima se na platou ispred zgrade Općine održao program kojeg su za tu priliku pripremili učenici škola s područja Svete Nedelje. U večernjim satima mnogobrojne posjetitelje do kasno u noć zabavljali su Serđo Valić, Predrag Ljuna i Lidija Bačić. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter