Svega dva prijedloga za Fort Bourguignon

Festival 2002. godine (Arhiva)
Festival 2002. godine (Arhiva)

Krajem siječnja objavljen je javni poziv za dodjelu termina za održavanje programa u utvrdi Fort Bourguignon u 2017. godini. Kako je pisalo u pozivu, pravo na podnošenje prijava imaju pravne i fizičke osobe koje se bave organizacijom programa. Prijave se podnose na Prijavnici za dodjelu termina u utvrdi Fort Bourguignon koja se može preuzeti u Upravnom odjelu za kulturu Grada Pule (Sergijevaca 2) ili na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) pod rubrikom Natječaji i nadmetanja.

Propisano je da se u utvrdi mogu održavati glazbeni, glazbeno-scenski, dramski, književni i izložbeni programi te predstavljanja i promocije, a nije dozvoljeno održavati programe koji šire nacionalnu, rasnu, vjersku, spolnu i socijalnu ili netrpeljivost prema određenim skupinama ili pojedincima.

Termine za održavanje programa u utvrdi dodjeljivat će Povjerenstvo za održavanje programa u prostorima kulturno-povijesnih spomenika. Poziv je otvoren do popunjavanja termina, a obavijest o zatvaranju poziva bit će objavljena na službenim stranicama Grada Pule.

Kako smo jučer doznali iz Grada, poziv je otvoren do kraja godine, a za sada su pristigla svega dva prijedloga. Kako su organizatori uglavnom zainteresirani za ljetni period programe, kažu iz Grada Pule, prijavljuju uglavnom pred početak ljeta.

"Organizatori programa imaju pravo prvi objaviti informacije o programu stoga Grad Pula tek po donošenju Zaključka o potvrđivanju termina, a u dogovoru s organizatorima, javno  objavljuje podatke o programima, no nakon što ih objavi sam organizator", odgovaraju iz Grada na upit koji su programi prijavljeni. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter