Sve je lijepo, no radovi još nisu gotovi

Radovi očito još nisu završili
Radovi očito još nisu završili

Nakon što je Grad Vodnjan ove godine za uređenje nove plaže u Peroju, duge 1.500 metara, uložio oko 2 milijuna kuna, javio nam se čitatelj iz Vodnjana Josip Mikić, koji je uputio sve pohvale za uređenje plaže, ali i poneku kritiku. Naime, poznato je da su sredinom svibnja završavali radovi na uređenju plaže na potezu uvale Portić - Martulina - Bođinka, a po Mikićevim riječima, sada pred sam početak pune sezone, neke stvari još uvijek nisu zgotovljene. 

- Eto, početak je srpnja, gosti dolaze i turizam se zahuktava. Nažalost, moramo primijetiti da se još uvijek izvode neki radovi, pa primjerice HEP montira ormarić za struju na plaži Bođinka, ili vlasnik jednog bara na plaži priprema objekt za rad, što baš i nije neki prizor pred očima gostiju. Na stranu to što su izvođači na parkingu "zaboravili" poneki rovokopač, ili što se ne poštuje odluka o zabrani radova od 1. srpnja na dalje, no mnogi bi se iznajmljivači složili da je te radove trebalo već završiti u za to predviđenom roku, rekao je Mikić. 

Ipak, uputio je sve pohvale Gradu što je plaža napokon sređena, pohvalivši i to što su pored šetnice montirane lijepe klupe te je postavljena rasvjeta i montiran tuš, kaže, nažalost samo jedan.

- Također, postavljen je nadgledni toranj za spasioca i rukohvat za ulaz u more malo je ipak prekratak, kao i obavijesna ploča, doduše još uvijek s opisima iz Novigrada. Drago mi je što je postavljen i sanitarni čvor te je pokošeni parking. Također je proradio i jedan od obećanih barova na plaži. Negdje na sredini plaže je postavljen pijesak za zabavu najmlađima. Za pohvalu je što je pristup dvjema perojskim plažama konačno označen pločama, iako nas čudi da ploče o dozvoli kupanja za četveronožne kupače još nigdje nema, kaže Mikić.

Po njegovim riječima, lijepo je uređen i dio plaže s malim parkingom kod tzv. "bunkera" na kraju novog puta s Martuline, kazavši da na toj lokaciji ipak nedostaju bar, sanitarni čvor i kabina za presvlačenje. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter