Sv. Petar u Šumi: Kredit za proračunski manjak

Sa sjednice vijeća općine Sveti Petar u Šumi (A. DAGOSTIN)
Sa sjednice vijeća općine Sveti Petar u Šumi (A. DAGOSTIN)

Milijun kuna kredita uzet će Općina Sveti Petar u Šumi na rok otplate od pet godina s počekom od godinu dana kako bi sanirala proračunske manjkove uslijed povećanih izdataka za realiziranu obnovu mjesnog trga, ali i manjka prihoda uslijed stečaja Purisa.

- Premda smo dugo pokušavali proći bez kredita pokazalo se da nam šoldi ipak fale, komentirao je supetarski načelnik Mario Bratulić (HDZ) na sinoćnjoj sjednici supetarskog općinskog vijeća da bi zatim osam pozicijskih vijećnika podiglo ruku za takvu odluku, dok je troje IDS-ovaca ostalo suzdržano. Doduše, kredit još mora odobriti Ministarstvo financija, ali se tu ne očekuju problemi.

Općinska potraživanja, 108 tisuća komunalne naknade te 19 tisuća kuna komunalnog doprinosa, koja se nisu naplatila do konca 2009. godine zbog čega više nema zakonskih mogućnosti za naplatu jednoglasno su otpisana premda se većina vijećnika složila da se takva praksa ubuduće ne smije dopustiti.

- Ovo je neozbiljno i nepravedno prema onima koji redovno plaćaju obaveze, a ako ima onih koji nisu mogli platiti postoje drukčiji načini da se to razriješi, kazao je Milan Klanjac (HDZ) s kojim se složio predsjednik vijeća Neven Turčinović (HDZ) kazavši da se ovakve odluke više ne smiju naći na dnevnom redu. Gracijano Turčinović primijetio je pak da su se dugovi akumulirali kroz duže razdoblje.

Jednoglasno je odlučeno da se dozvoli upis svih 36 polaznika područnog dječjeg vrtića što je predložio načelnik Bratulić, dok je Nevena Turčinovića zanimalo koliki je maksimalni kapacitet vrtića. (A. D)


Podijeli: Facebook Twiter