Sv. Nedelja: Otkrivene nove dubioze prijašnje vlasti

Nedešćina (I. RADIĆ)
Nedešćina (I. RADIĆ)

Općina Sv. Nedelja mora Ministarstvu poduzetništva i obrta vratiti 88 tisuća kuna, odobrenih za razvoj poduzetničke zone u Nedešćini, jer ih je bivša vlast utrošila nenamjenski, izvijestio je načelnik Gianvlado Klarić (IDS) na sinoćnjoj sjednici lokalnog vijeća.

- To sam doznao tek prije nekoliko dana. Na ljetošnjoj primopredaji vlasti među dokumentima nije bilo onog kojim je prijašnja garnitura zahtijevala odgodu povrata sredstava na pola godine. Taj novac morat ćemo osigurati rebalansom proračuna, istaknuo je načelnik prilikom razmatranja njegova izvještaja o radu u prvih pola godine mandata.

Klarić, koji je kormilo preuzeo od dugogodišnjeg načelnika Srećka Mohorovića (nositelj nezavisne liste), veli da je ukupna kapitalna pomoć resornog ministarstva, odobrena prije četiri godine, iznosila 200 tisuća kuna. Vijećnici su podržali načelnikov prijedlog o osnivanju povjerenstva koje će utvrditi sve okolnosti oko poduzetničke zone u Nedešćini, prvenstveno one o odobrenim potporama države i Županije te dokle se stiglo s rješavanjem projektne dokumentacije.

U komisiju su imenovani predsjednik vijeća Mladen Vlačić (SDP), vijećnik Eđidio Miletić (nositelj nezavisne liste) i Monika Miletić, općinska referentica za financije.

Klarić se pohvalio da je nova vlast (koalicija IDS-HNS i SDP) naslijeđena dugovanja od više od šest milijuna kuna prepolovila u manje od godinu dana. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter