Supetarsko vijeće: Cica fest ne može na igralište

Vijeće Svetog Petra u Šumi (M. RIMANIĆ)
Vijeće Svetog Petra u Šumi (M. RIMANIĆ)

Vijećnici Općine Sveti Petar u Šumi jednoglasno su prihvatili lanjski proračun ostvaren u iznosu od 2,9 milijuna kuna što je 0,6 posto više u odnosu na planirano. Višak od 344 tisuće kuna namijenjen je podmirenju prenesenih obaveza u ovu godinu, rekao je općinski načelnik Mario Bratulić.

Bratulić je obrazložio i program gradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Naglasio je da je za lani planiranu rekonstrukciju nerazvrstanih cesta sredstvima IPARD programa sve spremno pa će se to realizirati ove godine, ali je zato prošle godine sanirana cesta kod željezničke postaje. Prema izvješću o održavanju objekata i uređaja komunalne infrastrukture, od ukupno utrošenih 240 tisuća kuna čak 198 tisuća otpada na javnu rasvjetu.

Supetarski su vijećnici prihvatili Odluku o obračunu i naplati naknade za razvoj sustava javne vodoopskrbe prema kojoj će Supetarci plaćati kunu skuplji metar prostorni vode, a taj će se novac ulagati u razvoj vodoopskrbne mreže u njihovoj općini.

Na upit Josip Lazarića načelnik Bratulić izvijestio je vijeće da je odbio zahtjev organizatora da se Cica fest održi na malonogometnom igralištu u Svetom Petru u Šumi. U razmatranje zahtjeva kao zainteresirana strana uključeni su Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije, gradska povjerenstva za ravnopravnost spolova Buzeta, Novigrada, Labina i Poreča, te pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH, rekao je Bratulić.

- Mišljenja smo da takav događaj na način kako je predložen u određenoj mjeri vrijeđa dostojanstvo žene držeći ženu i žensko tijelo objektom, te nije pogodan za održavanje na općinskoj javnoj površini. Branko Dajčić ne vidi razlog za odbijanje zahtjeva kada se takvi festivali održavaju na plažama. Na to mu je Bartulić odgovorio kako to ne znači da organizatori festival ne mogu napraviti u svom, privatnom prostoru. (M. RIMANIĆ)                                                    


Podijeli: Facebook Twiter