Sufinanciranje školskih marendi iz vodnjanskog proračuna


Dio troškova školske marende za učenike osnovnih škola s područja Vodnjana sufinancirat će se iz gradskog proračuna, a udio ovisi o socijalnom statusu učenika, odnosno njegove obitelji. Visina subvencije za djecu čiji je roditelj invalid Domovinskog rata koji nije u radnom odnosu iznosi 30 posto, dok za djecu čiji roditelj prima dječji doplatak, kao i djecu samohranih roditelja iznosi 50 posto.

U cijelosti će marenda biti pokrivena učenicima čiji je roditelj korisnik zajamčene minimalne naknade prema odredbama Zakona o socijalnoj skrbi. U tom slučaju učenik mora biti redovno upisan u tekuću školsku godinu, ne smije imati više od 10 neopravdanih sati u prošloj godini te mora imati prebivalište na području Vodnjana najmanje tri godine.

- Subvencionira se i cijena marende i toplog obroka u Školi za odgoj i obrazovanje u Puli za djecu koja imaju prebivalište na području grada Vodnjan, napominje se u odluci gradonačelnika Klaudija Vitasovića.

Za ostvarenje subvencije potrebno je dokumentaciju dostaviti tajništvu škole, a za cjelovito pokrivanje marende zahtjev s dokumentacijom treba dostaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i opću upravu Grada Vodnjana koji će, nakon razmatranja, ukoliko zahtjev bude pozitivno ocijenjen, proslijediti školama zaključak gradonačelnika o odobrenoj subvenciji. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter